Orosz és észak-koreia hackerek a koronavírus elleni vakcinán dolgozó intézeteket támadnak

vírusA koronavírus elleni vakcinán dolgozó szervezeteket kezdtek el támadni államokhoz kötődő hackercsoportok — jelentette a Microsoft.

A megtámadottak többsége már a klinikai tesztelés fázisainál tart, az egyik megtámadott cég pedig sikeresen kifejlesztett már egy tesztet is. Három különböző csoportot azonosított a Microsoft a kibertámadások során, két országból: Stronciumnak nevezeték el az orosz államhoz köthető csoportot, Cinknek és Cériumnak a két különböző észak-koreait. A Stroncium a “password spray” (jelszó szórás) és a “brute force” (nyers erő) technikákkal próbálkozott bejutni a rendszerekbe. Az elsőnél a leggyakoribb vagy megtippelhető jelszavakat próbálják meg nagyon sok felhasználónál rövid idő alatt. A másodiknál egy adott felhasználónál próbálják meg több millió gyors kísérlettel kitalálni a jelszavát. A Cink csoport célzottan támadott egyeseket adathalász e-mailekkel, amiben kecsegtető állást kínáló fejvadászoknak álcázták magukat. A Cérium hasonló módszerrel próbálta megtudni a célzott személyek bizonyos védett adatait, de ők a WHO képviselőinek állították magukat, akik a COVID-19 kapcsán érdeklődnek. A támadások többségét kivédték a Microsoft rendszerei egy részük azonban sikeres volt — írja a szabadeuropa.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Területük világsztárjaitól tudhatotd meg mit hoz a jövő

hét nov 16 , 2020
Szakterületeik világsztárjaival rendezi meg az MVM Csoport a Future Talks powered by MVM című ingyenes, online, interaktív talk show-t. A mesterséges intelligencia és a tudomány nemzetközi szinten is jegyzett szakértői a technológia jelenét és jövőjét, az emberiségre és az emberi életre gyakorolt hatását veszik górcső alá, illetve válaszolnak a nézők […]
MVM-Future-Talks, Neil deGrasse Tyson, Stuart J. Russell, Tilesch György, Buzsáki György, Kishonti László