Annyi az sms-alapú hitelesítésnek

androidAz ESET kutatói egy újabb Androidos trójai kártevőre figyelmeztetnek, amely húsz nagyobb bank ügyfeleit célozta meg. A program a pénzintézetek ügyfeleinek mobilbankos bejelentkezési adatait próbálta ellopni. A kártevőt az ESET rendszere Android/Spy.Agent.SI néven ismerte fel. A zsarolóvírus az áldozatok banki alkalmazásának hamis bejelentkezési oldalára vezette a felhasználókat, és mindaddig blokkolta a képernyőt, amíg meg nem adták a belépési adatokat.

A tolvajok ezek után már távolról is be tudtak lépni az áldozatok fiókjába és képesek voltak onnan pénzt utalni. A kártevő segítségével a bűnözők elküldték maguknak a fertőzött készülék összes beérkező sms üzenetét, majd törölték ezeket a felhasználó eszközéről. „Ez a módszer lehetővé teszi a kétfaktoros sms-alapú hitelesítés megkerülését, anélkül, hogy gyanút keltene a készülék tulajdonosában” – mondta Lukáš Štefanko, az ESET androidos kártevőkre specializálódott víruskutatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Klik: már kilencmilliárd forint értékben kaptak it-eszközöket a köznevelési intézmények

vas márc 13 , 2016
Csaknem kilencmilliárd forint értékben kaptak eddig informatikai eszközöket a köznevelési intézmények a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik) az Új Széchenyi Terv keretében – közölte a Klik az MTI-vel. Március 9-éig az ország 18 megyéjében több mint 54 ezer informatikai eszközt, köztük számítógépeket, monitorokat, szervereket adtak át – írták. Hozzátették, hogy március […]

Friss, ropogós