Új technológiák bevezetése: Már tudjuk mi a fontos

Nadia Calvino, az Európai Beruházási Bank Csoport (EBB) elnökeAz összehangolt uniós szakpolitikai támogatással alátámasztott tartós beruházások kulcsfontosságúak az energetikai átmenet felgyorsítása és az új technológiák bevezetése szempontjából — jelentette ki Nadia Calvino.

Az Európai Beruházási Bank Csoport (EBB) elnöke, az Európai Unió hosszú lejáratú hitelezéssel foglalkozó pénzintézetének fórumán elhangzottak szerint az európai cégek növelték a digitalizációra, az energiahatékonyságra és az ellátási lánc diverzifikálására irányuló beruházásaikat. Az európai beruházások ellenállóbbnak bizonyultak, mint a korábbi válságok során, bár az európai versenyképesség tekintetében továbbra is kihívást jelent, hogy a termelő beruházások terén nagy a különbség Európa és az Egyesült Államok között. Ezenkívül az új technológiákba és az innovációba irányuló beruházásnak együtt kell járnia a készségekbe és a szociális infrastruktúrába történő beruházással, hogy ezáltal fenn lehessen tartani az életminőséget és a társadalmi kohéziót.

Debora Revoltella, az EBB Közgazdasági Elemzések Főosztályának igazgatója„A szerkezeti átalakulás, az innováció, a digitalizáció és a dekarbonizáció kulcsfontosságú prioritás az EU versenyképességének megőrzéséhez… Fokoznunk kell a beruházást ezeken a területeken, célzott finanszírozást kell biztosítanunk a kulcsfontosságú technológiák felfejlesztéséhez” — mondta az EBB Közgazdasági Elemzések Főosztályának igazgatója, Debora Revoltella.

Az EBB-csoport fórumán vezető politikai döntéshozók, üzleti vezetők, tudományos szakemberek, valamint a civil társadalom képviselői találkoznak egymással. A két nap során a résztvevők a júniusi európai parlamenti választások előtt és a globális geopolitikai instabilitás és konfliktus fényében megvitatják az uniós szakpolitikai prioritásokat és kihívásokat, valamint az európai gazdaság kilátásait. Az Európai Beruházási Alapot (EBA) is magában foglaló EBB csoport 2023-ban 88 milliárd euró összegben írt alá új finanszírozást több mint 900 projekthez. Ezek a kötelezettségvállalások várhatóan mintegy 320 milliárd euró értékű beruházást mozgósítanak, támogatva négyszázezer vállalatot és 5,4 millió munkahelyet.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Bankkártyás csalás: a szolgáltatók partnereivel is légy óvatos

hét febr 12 , 2024
Ismert utaztatási társaságok külföldi autókölcsönzési vagy szállásadói partnereihez kötődő ügyleteknél fordulhattak elő digitális bankkártya-csalási kísérletek. A támadások nem a biztonságosan működő magyar bankoknál, hanem kereskedelmi szolgáltatókon keresztül indultak – hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Ajánlásuk szerint vásárlási limitbeállítás, tranzakciós értesítések, végső esetben azonnali kártyaletiltás segíthet a […]
bankkártya

És még ez is...