Áll a bál mobilparkolás-ügyileg

boxJúlius elsején indul az országban az egységes mobilparkolási rendszer, új sms– és hívószámmal. Mivel az eddigi integrátor, az EME Zrt. nem csatlakozott a rendszerhez, így ügyfeleinek másik mobil parkolási szolgáltatót kell keresniük júliustól – erősítette meg Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette ugyanakkor, hogy az EME is csatlakozhat, ha megfelel a feltételeknek.

Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy az EME Zrt. kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottságnál, mivel véleménye szerint az állam monopolizálta a mobil parkolást. Valójában azonban az állam csak az egyik szereplő, mivel a privát cégek nyújtják az ügyfeleknek a szolgáltatást – hangsúlyozta.

Az EME Zrt. felhívja az NFM figyelmét,
hogy az Ország a Mobilparkolás államosítási kísérlete kapcsán már belesodródott egy Európai Uniós Kötelezettségszegési eljárásba. Ezen eljárásban azt is vizsgálja az Európai Bizottság, hogy a kormány, vagy akár az NFM, az EU jogba ütközően befolyásolja-e a normál piaci viszonyokat. Célszerű lenne, ha egyoldalú állásfoglalásaival, jogértelmezéseivel a tárca nem hozná Magyarországot még nehezebb helyzetbe. Ezért az EME Zrt. felkéri a tárcát, hogy hagyjon fel a piac további befolyásolásának kísérletével, az autósok félretájékoztatásával, valamint a parkolásüzemeltetők, az önkormányzatok és a mobilszolgáltatók presszionálásával. Az Alaptörvény, az Önkormányzati Törvény, EU-s jogszabályok megsértésével, a piaci szereplők, autósok félretájékoztatásával, és a fizetési rendszer esetleges rendszerhibáival okozott károk jogi és anyagi következményeit az NFM viseli.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Na ezért (is) érdemes matematikát tanulni

csü jún 26 , 2014
A világ legmagasabb összegű tudományos elismerését, a Breakthrough díjat idén matematikusoknak ítélték oda: öt kutató kapta az egyenként hárommillió dollár (674 millió forint) összegű elismerést. A rekordösszegű díjat tavaly hozta létre a informatikai-internetes szektor milliárdosainak egy csoportja, többek közt Sergey Brin, a Google egyik alapítója, a Facebook-vezér Mark Zuckerberg, Jack […]