Ukrajna idén több mint 4500 kibertámadást hárított el

Illja Vityuk, az Ukrán Biztonsági Szolgálat kiberbiztonsági osztályának vezetőjeAz Ukrán Biztonsági Szolgálat idén több mint 4500 kibertámadást semlegesített – közölte a szolgálat kiberbiztonsági osztályának vezetője a CNN-nel.

Illja Vityuk elmondta, hogy Ukrajna „nyolc évnyi hibrid hadviselési tapasztalattal a háta mögött lépett be 2022-be… az orosz agresszió kezdetekor már készen álltunk a legrosszabb forgatókönyvekre”. Mint mondta, a kibertámadások mértéke most sokkal szélesebb körű, különösen a korábbi évekhez képest. 2020-ban közel 800 kibertámadást regisztráltak, míg 2021-ben ez 1400-ra ugrott, 2022-ben pedig több mint háromszorosára nőtt a számuk. „Ma az agresszor ország naponta átlagosan több mint tíz kibertámadást indít. Szerencsére a legtöbbet az ukrán társadalom nem is érzékeli” — mondta Vityuk.

Hozzátette, hogy a támadók leggyakrabban az energetikai, logisztikai, katonai létesítményeket, kormányzati adatbázisokat és információs erőforrásokat veszik célba. „A kockázatokat és fenyegetéseket valós időben, a nap 24 órájában figyeljük. Az ellenünk dolgozó orosz különleges szolgálatok hackereinek többségét név szerint ismerjük. Dolgozunk azon, hogy dokumentáljuk őket” — mondta Vityuk, aki abban bízik, hogy az orosz hackerek nemzetközi katonai bíróság előtt fognak felelni a bűntetteikért.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nagyot nőtt Schneider Electric Dunavecsei okosgyárának alapterülete

sze dec 28 , 2022
ShareTweetPinShareSzeptember óta a Schneider Electric Dunavecsei okosgyárának alapterülete ötezer négyzetméterrel nőtt: a korábban 20 ezer négyzetméteresre tervezett smart factory alapterülete mára 25 ezerre nőtt. Az Schneider Electric Dunavecsén épülő okosgyárának területe 25 ezer négyzetméter lesz, és az üzem minden jelenlegi technológiai, fenntarthatósági és digitális elvárásának megfelel majd: karbonsemleges működés mellett […]
Schneider Electric

És még ez is...