Teszteltük az Agon AGK700 gamer billentyűzetet

Agon AGK700 billentyűzetKipróbálhattuk az AOC csúcsmodell mechanikus billentyűzetét, az Agon AGK700-t.

Objektív
A Cherry MX Red kapcsolókkal szerelt keyboard dobozában egy mágneses rögzítésű, műbőr borítású csuklótámaszt, egy gombkiszedőt és négy, piros színű cserekupakot található. A billentyűket úgy tervezték, hogy felülről nézve már-már úgy látszanak, mintha lebegnének a billentyűzet szálcsiszolt alumínium fedlapja felett. Persze ez optikai trükk, oldalról szemlélve az eszközt látható, hogy a beépített RGB világítás miatt áttetsző műanyag házzal rendelkező, kiálló kapcsolók tetején ülnek. A Num Lock, a Caps Lock és a Scroll Lock gombok állapotjelző LED-jeit a kurzormozgató nyilak felett helyezték el. A gamer billentyűzet multimédiás vezérlői a numerikus billentyűk fölé kerültek, az eszköz bal oldalán öt makrózható gomb és az öt tárolható profil közötti váltásra szolgáló „M”, mint Memória kapcsoló található. A felső élen szintén található egy gombcsoport, amelynek közepén egy bumszli, fém hangerőszabályzó kapott helyet. Balra a nap nyug… a kezdőképernyőt indító, egy frissítésre szolgáló és az alapértelmezett zenelejátszó programot indító gomb található. A tekerentyűtől jobbra eső gombokkal rendre a háttérvilágítást lehet ki-/bekapcsolni, a gyári effektek között lehet váltogatni, a legszélsővel pedig a Game Mode aktiválható.

A számítógéphez egy piros-fekete színű szövettel borított, 1,8 méter hosszú, USB 2.0-s, kétfelé ágazó kábel csatlakozik. A kétfelé ágazás oka, hogy a szerkezet hátulján csak lévő USB csatlakozó csak akkor használható, ha mindkét kábel csatlakozik a számítógéphez. A billentyűzet súlyos, tömege több, mint egy kilogramm. Stabilan, mint a rendíthetetlen ólomkatona áll a gumitalpain. A gombok alatt lévő kapcsolók, a Cherry MX Red switchek lineáris karakterisztikájúak. Négy milliméteres billentyűúttal és két milliméteres mélyen lévő, hallható kattanás nélküli kapcsolási ponttal rendelkező kapcsolókat használják a legtöbb gamer billentyűzetben. A meghajtóprogramja nélkül ez a billentyűzet félkarú óriás. A G-Menu telepítőszoftvere 116,2 megabájtra nőtt a korábban használt G-Tools 26 megabájtjáról. A telepítése után a szoftveresen állítható a billentyűzet szinte minden tulajdonsága.

Szubjektív
+ Kiváló anyagok, kiváló kapcsolók, szerethető textilborítás a kábelen.
– Ár (50+ ezer forint), csak angol billentyűkiosztás.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Gyengül az Emotet

csü aug 18 , 2022
A Check Point Research (CPR) jelentése szerint továbbra is az Emotet a leggyakoribb kártékony program, annak ellenére, hogy globális hatása csökkent. A Check Point Software Technologies Ltd. kutatórészlege, a CPR kiadta legújabb, 2022 júliusára vonatkozó Global Threat Index elemzését. A jelentés szerint az Emotet vírus tartja magát a legyakrabban előforduló […]
Maya Horovitz Check Point