Többen rosszul lettek a Flex egyik üzemében

A Zala Megyei Kormányhivatal munkaügyi és munkavédelmi osztálya vizsgálatot folytat, miután a Flex (korábban Flextronics) zalaegerszegi gyáregységében vasárnap este csaknem harmincan rosszul lettek – közölte a Zalai Hírlap.

A lapot a kormányhivatal arról tájékoztatta, hogy az üzemcsarnokban egy külső vállalkozó padlófelújítást, műgyantaöntést végzett. A munka során felhasznált vegyi anyag kipárolgott a munkahely légterébe, és a gépsorok mellett dolgozók feltehetően ezt az anyagot belélegezve rosszul lettek, fejfájás, hányinger, köhögés volt a panaszuk. Az üzem elsősegélynyújtói 27 embert láttak el a mentők kiérkezése előtt. Minden dolgozót, aki rosszullétre panaszkodott, rendkívüli orvosi vizsgálat keretében a foglalkozás-egészségügyi szolgálat is megvizsgálja. A kormányhivatal információja szerint jelenleg minden érintett jó állapotban van. Az üzem biztonságos, hétfő reggel rendben elindult a munka, miután a dolgozókat tájékoztatták. A munkavédelmi hatóság vizsgálja a munkavégzés, a padlófelújítás körülményeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Csak ésszel az „out of office” üzenettel

hét aug 14 , 2017
Általánosan bevett gyakorlat az „out of office” üzenet küldése a szabadság időtartama alatt. Az ilyen automatikus üzenet célja a tájékoztatás és a hatékonyság növelése, ugyanakkor az így megosztott információkkal a kiberbűnözők előtt is kaput nyithatunk. Az automatikus válaszüzenetből kiszűrt információk alapján ugyanis ki lehet csalni bizalmas adatokat a cégtől, illetve […]

És még ez is...