Tehetséges a csemete? Nézd át a Nemzeti Tehetség Program új pályázatait

zseni csemeteIdén tartalmában és struktúrájában is megújult Nemzeti Tehetség Program (NTP) célja, hogy a tehetségek útját végig kísérve, felismerésüktől a szakmai sikerekig támogassa a hazai és határon túli fiatalokat.

Az átalakulás részeként, október 20-tól már az NTP újdonságnak számító nyílt kiírásaira is lehet pályázni, amelyek fókuszában a regionális programok és a mentori tevékenység támogatása, valamint a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai (MTMI) területek népszerűsítése áll – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM). A tárca közleménye szerint az idén mintegy 4,3 milliárd forint áll rendelkezésre a programban a tehetségek támogatására. A pályázatok több ütemben váltak elérhetővé, a most megjelent felhívásokra összesen több mint egymilliárd forint támogatási igényt lehet benyújtani. A források által évente 300-350 ezer fiatal kaphat lehetőséget tehetsége kibontakoztatására. A most meghirdetett négy pályázati felhívás között a szakkollégiumi tehetséggondozó programok, valamint a hazai és határon túli tehetségsegítő szervezetek támogatása mellett az NTP új kezdeményezései is helyet kaptak.

A „STEMpont* komplex pályaorientációs és tehetséggondozó program megvalósítása” című nyílt felhívásra olyan hazai felsőoktatási intézmények pályázhatnak, amelyek vállalják az MTMI-területek és szakok népszerűsítését a hazai köznevelési vagy szakképző intézményekben, különösen a lányok körében. A „Tehetségközelben – komplex tehetséggondozó programok támogatása” nyílt kategória pedig olyan programok megvalósítását teszi lehetővé, amelyek célja a magas színvonalú tehetséggondozó és mentori szolgáltatás, továbbá az egyenlő hozzáférés biztosítása. A minisztérium által koordinált program pályázati lehetőségeiről a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő honlapján kaphatnak bővebb tájékoztatást az érdeklődők. A pályázók a projektterveiket egy megújult elektronikus űrlapon nyújthatják be. A nyílt pályázati felhívások benyújtási határideje 2023. november 6.

*A STEM egy betűszó, a Science, Technology, Engineering, Mathematics.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Gondol a látási nehézségekkel küzdőkre a Samsung

sze okt 25 , 2023
Low Vision Care, azaz „A látási nehézségekkel küzdőket támogató” minősítést kaptak a Samsung 2023-ban bemutatott Neo QLED és QLED termékcsaládjának modelljei a TÜV Rheinlandtól. Ezt a tanúsítványt azon termékek érdemelhetik ki, amelyek megfelelnek olyan szabványoknak, mint a képmegjelenítés és a látásérzékelés javítása, ezzel segítve a tompalátásban – egyfajta látáskárosodásban – […]
Samsung Low Vision Care

És még ez is...