Már csak 45 milliárdot fordítanak az iskolai informatikai fejlesztésekre, cserében Budapest kimarad

A kormány 45 milliárd forintot fordít az elkövetkező időszakban iskolai informatikai fejlesztésekre – mondta az oktatási államtitkár a Liga szakszervezetek konferenciáján.

Palkovics László beszélt a digitális írástudás erősítésének szándékáról, és fontosnak nevezte, hogy legyenek az iskolában megfelelő informatikai eszközök, s legyen hozzáférés is ezekhez. Az is fontos, hogy a pedagógusoknak is meglegyen a megfelelő kompetenciája. 45 milliárdot fordítanak fővároson kívüli iskolák számítástechnikai eszközeinek fejlesztésére – közölte, s jelezte: a tanártovábbképzésbe szintén beépítik az ilyen típusú kompetenciákat.

(Korábban nagyobb volumenű informatikai fejlesztésről beszéltek az illetékesek, Maruzsa Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke azt nyilatkozta, hogy 50 milliárd az iskolák informatikai fejlesztéseire, digitális kompetencia-fejlesztésekre jut, összhangban a kormány által elfogadott digitális oktatási stratégiával. Tavaly októberben Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos még 50-100 milliárd forintnyi befektetést vizionált az elkövetkező három évre elosztva. A -szerk- megj.)

One comment to “Már csak 45 milliárdot fordítanak az iskolai informatikai fejlesztésekre, cserében Budapest kimarad”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.