Távközlési csalás: tajvaniakat toloncolnak ki

juanÚjabb tajvani állampolgárokat toloncoltak ki kedden Kenyából a Kínai Népköztársaságba, miután előző nap Tajpej Nairobinál és Pekingnél is hevesen tiltakozott nyolc állampolgárának Pekingbe szállítása miatt. Tajpejben közölték: követeket menesztenek Pekingbe, hogy megoldást találjanak a helyzetre. Helyi sajtójelentések szerint a korábbi nyolc ember után 37 további tajvanit tettek fel Nairobiban a kínai szárazföld irányába tartó repülőgépre. Közülük 15-öt, akik ezt megakadályozandó bezárkóztak a kenyai rendőrség egy helyiségébe, könnygáz bevetésével, erőszakkal szállítottak a reptérre.

A tajvaniak mellett több mint harminc kínai állampolgár is érintett abban a távközlési csalásként emlegetett ügyben, amelynek során 15,44 millió dollár (4,2 milliárd forint) jutott törvénytelen úton ismeretlenekhez. A kenyai rendőrség illetékese úgy nyilatkozott, hogy az elfogott tajvaniakat azért toloncolták ki a népi Kínába, mert onnan érkeztek. Egy részük 2014 óta volt fogságban, másokat frissen vettek őrizetbe. Vannak köztük olyanok is, akiket a kenyai bíróság bizonyíték hiányában felmentett a vádak alól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Végre rászállt a multikra az Európai Bizottság

sze ápr 13 , 2016
A nagyvállalatok adózásának nyilvános átláthatóságát megteremtő jogszabályokra tett javaslatot az Európai Bizottság – közölte Jonathan Hill, az Európai Bizottság pénzügyi stabilitásért felelős tagja kedden Strasbourgban. Elmondta, hogy a kedden elfogadott jogszabályjavaslat célja az uniós országok bevételében adókiesést okozó társaságiadó-kikerüléssel szembeni európai fellépés. Tájékoztatása szerint ez az összeg 50-70 milliárd eurót […]