PC-piac: csak a dobogósok tudták növelni az eladásaikat

1

laptopxIdén, az első negyedévben a legtöbb személyi számítógépet a Lenovo értékesítette és ez a cég növelte az eladásait is a legnagyobb mértékben 2013 első negyedévéhez képest. Ezzel pedig átvette a piacvezető szerepét a Hewlett-Packardtól. A Lenovo 12,962 millió személyi számítógépet adott el az első negyedévben, 10,5 százalékkal többet mint egy évvel korábban és ezzel 17,7 százalékos piaci részesedésre tett szert az egy évvel korábbi 15,3 százalék után. Az értékesítési rangsorban a második, a Hewlett-Packard 12,557 millió személyi számítógépet értékesített, 4,7 százalékkal többet, mint 2013 első negyedévében. Piaci részesedése 17,1 százalékra nőtt 15,6 százalékról. A harmadik legtöbb készüléket 9,856 milliót a Dell értékesítette az idei első negyedévben és vele zárult be a gyártóknak az a hármas csoportja is, amely növelni tudta személyi számítógép eladásait. Az összes többi gyártó eladásai csökkentek. A Dell eladásainak 9,3 százalékos növelésével 13,4 százalékos piaci részesedésre tett szert az idei első negyedévben a tavalyi 11,7 százalék után. Az Acer eladásai 20,2 százalékkal, az ASUS eladásai 8,1 százalékkal, az összes többi gyártóé pedig együttesen 13,1 százalékkal csökkent az idei első negyedévben a tavalyihoz képest — számolt be az IDC adatairól az MTI.

One thought on “PC-piac: csak a dobogósok tudták növelni az eladásaikat

  1. Az Apple eladások lemaradtak! Szerintem azok pedig nem zuhanhattak nagyot 😉 Ezt valahogyan előszeretettel felejtik el közölni az ilyen statisztikákban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Szégyen: a Google is elvette Ukrajnától a Krímet

vas ápr 13 , 2014
Már Oroszország részeként tünteti fel a Krím félszigetet a Google amerikai internetes keresőoldal térképszolgálata, a Google Maps orosz változata – jelentette pénteken az Interfax. A térképszolgálat orosz változatában (maps.google.ru) a felhasználók azt láthatják, hogy a félszigetet államhatár választja el Ukrajnától. A Google globális térképszolgálatán azonban – ahogy például az ukrajnai […]

Friss, ropogós