Invitel InnoMax Klub: Okos jövő kérdőjelekkel

1


A jövő várható kihívásairól az Invitel InnoMax Klubon
A szerdai Invitel InnoMax Klub előadásainak sorát Bőgel György közgazdász, a CEU Business School professzora, az információs gazdaság kutatója nyitotta, aki az okos eszközök mindennapjainkban és az üzleti életben betöltött várható szerepéről beszélt a résztvevőknek. A gépek ma már képesek olyan, korábban elképzelhetetlennek tűnő bravúrokra is, mint a szenzomotoros mozgás vagy az arcfelismerés. Az okos technológiákra a jövőben teljes rendszerek épülhetnek, amelyek a legváltozatosabb területeken kínálhatnak majd alternatívát az emberi erőforrásra, a mezőgazdaságtól a kereskedelmen át az egészségügyig — jelentette ki Bőgel. A professzor szerint a vállalatok számára az elkövetkező időszak egyik legfontosabb kérdése az lesz, hogyan pozícionálják magukat a szemünk láttára kialakuló okosrendszer-ökoszisztémában.

Dr. Bőgel György közgazdász, a CEU Business School professzora, az információs gazdaság kutatója. Szakterülete a vállalatvezetés- és szervezés, különös tekintettel az informatikai iparra és a technológiai fejlődésnek a vállalatok szervezeti-irányítási rendszerére gyakorolt hatására. Önállóan, illetve társszerzőkkel tíz könyvet és több mint száz szakcikket publikált magyar és angol nyelven. A hazai információs társadalom fejlődésére gyakorolt hatásának elismeréseként Neumann János-díjban részesült.

One thought on “Invitel InnoMax Klub: Okos jövő kérdőjelekkel

  1. Sajnos az okos jövőhöz okos jelen is kéne. A profnál már megvan, de széles körben?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Sárváron most jó tanulónak lenni

pén nov 21 , 2014
A természettudományi tantárgyak oktatását segítő, számítógépes csúcstechnikával felszerelt laboratóriumokat adtak át Sárváron a Tinódi Sebestyén Gimnáziumban. A 320 millió forint értékű, teljes egészében uniós forrásból finanszírozott projekt záróünnepségét kedden tartották a Rába-parti kisvárosban. Pintér Róbert projektmenedzser elmondta, hogy az Öveges Program keretében zajló fejlesztés során biológiai, fizikai és kémiai laboratóriumokat […]
Öveges professzor