Tavaly 22 százalékkal nőtt az e-kereskedelem Romániában

Tavaly 22 százalékkal, 4,3 milliárd euróra nőtt az elektronikus kereskedelem Romániában az előző évhez mérten – közölte a romániai online üzletek egyesülete.

A becsült adatok szerint tavaly a románok naponta átlagban 12 millió euró értékben vásároltak elektronikus úton. 2018-ban a napi elektronikus vásárlások átlagértéke 9,86 millió euró volt. 2018-hoz képest lassulás figyelhető meg, hiszen akkor harminc százalékos bővülést jegyeztek a 2017-es évhez mérten. A jelentés azt is megállapította, hogy a románoknak mindössze 23 százaléka vásárolt elektronikusan, s ezzel Románia az utolsó előtti helyen áll az Európai Unióban. Az is kiderült, hogy a románok az elektronikus vásárlásokat körülbelül fele-fele arányban bonyolítják le asztali számítógépről, illetve mobiltelefonról. A legnagyobb növekedést az elektronikai cikkek és infokommunikációs eszközök esetében jegyezték, de a divatcikkek, gyerekeknek és háziállatoknak szóló termékek, illetve, könyv, zene és film piacán jegyeztek még növekedést. Az adatok a romániai és a külföldi online üzletekre egyaránt vonatkoznak, ahonnan a románok vásároltak. Az e-kereskedelem piacába nem számolják bele a szállodai és turisztikai szolgáltatásokat, a különböző előadásokra szóló jegyek megvásárlását, illetve a közüzemi számlák kifizetését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Blackberry-nek annyi

csü febr 6 , 2020
A kínai TCL Communication augusztus végén a licenc lejártával végleg beszünteti a Blackberry okostelefonok gyártását – jelentette be a BlackBerry Mobile. A TCL 2016 óta gyártja a Blackberry márkájú okostelefonokat. A még használatban lévő készülékek ügyfélszolgálati feladatait 2022 augusztus végéig látja el a cég. A saját operációs rendszerrel rendelkező Blackberry […]
tolvaj