Louis Vuitton vs. eBay: nyolc után ismét szent a béke

munkahelyA francia LVMH  (a Louis Vuitton anyacége) és az eBay véget vetettek a hamisított áruk miatt nyolc éve tartó pereskedésnek, és megegyeztek, hogy mostantól együttműködnek. A jogi harc az amerikai aukciós portálon árult hamisítványok miatt robbant ki. A per lezárásával a vállalatok bejelentették, hogy közös erőfeszítéseket fognak tenni a szellemi tulajdonjogok védelmében és az e-kereskedelemben fellelhető hamisítványok elleni harcban. Az együttműködés részleteiről és a megállapodás feltételeiről nem közöltek információkat, számol be a Fortune nyomán a hamisitasellen.hu.

Az LVMH 2008-ban Franciaországban perelte be az eBay-t, azzal érvelve, hogy lehetővé tette a hamis áruk kereskedelmét, jelezve azt is, hogy az aukciós oldalon fellelhető márkás termékei nagy része valójában hamisítvány. A francia bíróság még abban az évben elrendelte, hogy az eBay 38,6 millió eurót fizessen az LVMH-nak, mondván, a vállalat nem tett meg mindent azért, hogy megakadályozza a hamisítványok árusítását a saját honlapján. Ezt több évnyi fellebbezés, bírság, és további kapcsolódó perek követték. Az elmúlt években több luxusmárka perelte be az eBay-t, például a L’Oreal és a Tiffany. Az aukciós portál következetesen azt állította, hogy időt, pénzt és erőfeszítést nem spórolva próbálja megakadályozni a hamisított termékek árusítását honlapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mostantól a szilícium-28-al nem zsarolhatnak az oroszok

sze aug 13 , 2014
Minden eddiginél tisztább speciális szilíciumot sikerült előállítani amerikai tudósoknak. A szilícium-28 nélkülözhetetlen a kvantumszámítógépek fejlesztéséhez – írja a BBC nyomán az MTI. A kvantumchipek a számítógépek egy olyan ultragyors generációját képviselik, amely kvantumbiteket tárolhat például szilíciumba ágyazott foszforatomokban. A hagyományos biteket helyettesítő kvantumbit képes egyszerre 0-t és 1-et is kódolni, […]

És még ez is...