Nemzeti internet-konzultáció: az oktatás kérdései kiemeltek lesznek

Nemzeti-KonzultacioAz informatikai ismeretek oktatásával kapcsolatos minikonferenciát tartottak az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció szakmai megbeszéléseinek elemeként – tájékoztatta az InternetKon titkársága az MTI-t. Mint írták, a találkozón a Nemzeti Pedagógus Kar, az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete, a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete, a Diákújságírók Országos Egyesülete, és a konzultáció két állandó partnere, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége és az Infotér Egyesület képviselői vettek részt.

A közlemény szerint a rendezvény legfontosabb kérdései a köznevelési intézmények számítástechnikai eszközellátottsága, a digitális tananyagok szerepének növelése, a tanárok informatikai képzettsége és a köznevelés tantárgyainak oktatása során alkalmazható informatikai eszközök és módszerek voltak. Deutsch Tamás, az InternetKon vezetője a szakmai egyeztetésen megerősítette, hogy a konzultáció kérdései között a digitális kompetenciák, valamint az informatika és az oktatás kapcsolata kiemelten szerepel majd, hiszen a beérkezett 2770 kérdésjavaslat jelentős hányada vonatkozott az informatikai képzettség növelésének fontosságára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Semmi cicó: bezárják az egyik legnagyobb internetes portált, ha nem cenzúráz keményebben

hét ápr 13 , 2015
Amennyiben nem szűri meg jobban az általa közölt tartalmakat, bezárás vár a Sina hírportálra, Kína egyik legolvasottabb honlapjára – közölte a hétvégén a kínai internetszabályozó hatóság (CAC). A Hszinhua kínai állami hírügynökség beszámolójában idézte a hatóságot, amely szerint a negyedik leglátogatottabb internetes portál számos alkalommal “eltorzított, alaptalan információkat, erőszakos és […]