Még mindig nem bízunk az online fizetésben

bevasarlokosarA Kaspersky Lab felmérése szerint világviszonylatban az európai felhasználók 44 százaléka érzi magát sebezhetőnek, amikor interneten vásárol, vagy végez tranzakciót, és 38 százalékuk választaná gyakrabban az online fizetési módot, ha úgy érezné, hogy megfelelően védik a kibercsalások ellen. Mindezek alapján úgy tűnik, az online fizetési szolgáltatók szenvedik meg, hogy a fogyasztók nem bíznak a saját biztonsági intézkedéseik hatékonyságában. A kutatás továbbá megmutatta, hogy az európai felhasználók 62 százaléka tart a pénzügyi csalásoktól az interneten, és a további adatok számos példát feltártak a fogyasztók kellemetlenségeiről. Így például, az interneten fizetők 34 százaléka biztos benne, hogy még a pénzintézetek hivatalos mobilapplikációinak is több védelemre lenne szüksége, hogy teljesen biztonságossá váljon a használatuk. Ráadásul, 44 százalékukkal megesett már, hogy a folyamat közben leállította a műveletet, mert kétségei támadtak a tranzakció biztonságával kapcsolatban.

A felhasználók számára rendkívül fontos, hogy milyen szintű a kibercsalások elleni védelem amikor e-üzletet vagy online fizetési szolgáltatót választanak. A válaszadók 61 százaléka úgy nyilatkozott, hogy előnyben részesítené azokat a cégeket, amelyek további biztonsági intézkedéseket kínálnak a pénzügyi adatok védelmére. Ráadásul 71 százalékuk elvárja a bankoktól és az online fizetési szolgáltatóktól, hogy a számítógépét és mobilkészülékét is megvédjék a pénzügyi csalásoktól. Ugyanakkor sokan tudatában vannak, hogy saját biztonsági intézkedéseket is foganatosítanuk kell a fizetési szolgáltató védelmén túlmenően. Bár a felhasználók 22 százaléka áthárítja a pénzügyi tranzakciókkal kapcsolatos minden védelmi kötelezettséget a bankokra, 14 százalékuk pedig úgy gondolja, hogy egyedül ő felelős a saját védelméért, a többség, a megkérdezettek 59 százaléka véli úgy, hogy mind a felhasználóknak, mind a bankoknak felelősséget kellene vállalniuk a pénzügyi adatok megóvásáért. Továbbá a felhasználók hajlandók új eszközöket is elfogadni a pénzintézetektől, hogy elősegítsék az online csalások közös megakadályozását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kiberoktondi vagy? Jobb kiberokosnak lenni V.

hét nov 10 , 2014
Kiberokos útmutatót adott ki a Kaspersky. Azt javasolják: védd magad, mint egy igazi biztonsági guru. A biztonsági cég szakértői megosztották azokat a biztonsági intézkedéseket, amelyeket ők maguk is használnak kommunikációjuk – emailjeik, azonnali üzeneteik, okostelefonjuk és internetezésük – megvédésére. Fizikai környezet: A szakértők azt javasolják, hogy amikor úton vagyunk, használjunk egy […]

Friss, ropogós