Taszner új pozícióban erősíti a Magyar Telekomot

Taszner István Magyar Telekom hálózatAgilis működésre áll át novembertől a Magyar Telekom egyik legnagyobb létszámú szervezeti egysége, a hálózatok tervezéséért, fejlesztéséért és üzemeltetéséért felelős műszaki terület. A terület átalakításának célja, hogy a folyamatok és a szervezet egyszerűsítésének köszönhetően a társaság megőrizhesse technológiai vezető pozícióját és rugalmasabban reagálhasson az ügyfelek igényeire. A Mobile Access Tribe csapata biztosítja a mobil hang- és adatszolgáltatást a Magyar Telekom ügyfelei számára. A tribe feladata emellett a mobil hozzáférési hálózat tervezése, fejlesztése és üzemeltetése, új technológiák bevezetése, és az elavult technológiák kivezetése.

Taszner István, a Mobile Access Tribe vezetője a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett PhD-t, és a Miskolci Egyetemen tanított 2001-ig, amikor belépett a Westel-hez. Átviteltechnikai tervezőként és később osztályvezetőként részt vett a 3G bevezetésében. 2010-től az Átviteltechnikai Fejlesztő Központ vezetője volt, és a korábbi vezetékes és mobil átviteltechnikai hálózatok konszolidációját, a 4G-t támogató felhordóhálózat fejlesztését és a 100Gbps DWDM rendszer bevezetését irányította más sikeres projektek mellett. 2015-ben ismét a mobil csapathoz csatlakozott, és a stratégiai tervezésért felelős központot vezette. 2018-ban vette át a Vezetéknélküli Ágazat vezetését, ahol jelentős szerepet játszott az 5G szolgáltatás bevezetésében és fejlesztésében, illetve a mobil hálózat-korszerűsítési projekt elindításában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Közösségi oldalakat indított az ügyészség

ked okt 27 , 2020
 Elindult az ügyészsége Facebook-oldala és YouTube-csatornája – közölte a Legfőbb Ügyészség. Naponta többször is aktuális tartalmakkal jelentkezik hétfőtől az ügyészség – közölték. A Facebook-oldalon a legfontosabb, legérdekesebb ügyészségi hírek mellett a szervezet feladatait is közérthető formában mutatják be, a YouTube-csatornán pedig közleményekhez kapcsolódó, illetve más ügyészségi eseményekről készült videókat […]
Az ügyészség Facebook-oldala