Egy tipp az adataid védelméért

A Panda Security összegyűjtött néhány alapvető óvintézkedést, amivel nem csak a cégek, hanem az egyéni felhasználók is sokat tehetnek adataik biztonságáért.

Az ingyen wifi valójában hazárdjáték
A hotelekben, kávézókban vagy más nyilvános helyeken elérhető, ingyenes wifi hálózatok számos esetben alig, vagy egyáltalán nem nyújtanak védelmet. Az sem ritka, hogy az internetes csalók másolt wifi névvel kreálnak hamis hálózatot a közeli vendéglátóhely nevében, így az arra csatlakozó okostelefonunk, számítógépünk teljesen védtelen marad. Lehetőleg kerüljük ezeket az ingyenes hálózatokat. Ha mindenképpen csatlakoznunk kell, használjunk titkosított kapcsolatot (VPN). Ne használjuk a közösségi oldalakat, és soha ne használjuk a netbankot és olyan weboldalt, ami fontos adatunkat kezeli. Erre a célra használjuk a mobiladat-forgalmunkat, amely a telefonunk segítségével a számítógépünkkel is megosztható.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kínai adatgyűjtés: azonosítanák a döntéshozásra befolyással rendelkezőket

ked okt 13 , 2020
Kína a közelmúltban nyilvánosságra került adatgyűjtéssel olyan előnyöket próbál szerezni, amivel haditechnikai eszközök nélkül képes befolyásolni más országok döntéshozóit – mondta Bársony Péter, aki a hirado.hu szerint információtechnológiai szakértő. Bársony szerint potenciális veszélyforrás lehet a médiacégek által összegyűjtött, illetve az emberek magukról megosztott információk integrálása egy nagy adatbázisba, ha ezek […]
Bársony Péter