Kínai adatgyűjtés: azonosítanák a döntéshozásra befolyással rendelkezőket

Bársony PéterKína a közelmúltban nyilvánosságra került adatgyűjtéssel olyan előnyöket próbál szerezni, amivel haditechnikai eszközök nélkül képes befolyásolni más országok döntéshozóit – mondta Bársony Péter, aki a hirado.hu szerint információtechnológiai szakértő. Bársony szerint potenciális veszélyforrás lehet a médiacégek által összegyűjtött, illetve az emberek magukról megosztott információk integrálása egy nagy adatbázisba, ha ezek alapján azonosíthatók az adott országok döntéshozatalára befolyással rendelkező személyek.

A napokban kiszivárgott, több mint kétmillió ember – köztük magyar közéleti személyek – adatait tartalmazó adatbázist Bársony akkorának nevezte, mintha az egy háromszázmillió oldalas könyv lenne. Az adatok nyolcvan százaléka az internetről, különböző publikus adatokat mesterséges intelligencia segítségével feldolgozó médiaelemzésből származik, a maradék húsz százaléka pedig feketepiacról vásárolt adat lehet – tette hozzá a „szakértő”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Facebookon nem tűrik tovább a holokauszttagadást

ked okt 13 , 2020
A Facebook megtiltja platformján a holokauszttagadást — jelentette be Mark Zuckerberg, a közösségi médium elnök-vezérigazgatója a vállalat blogján. Zuckerberg közölte: az antiszemitizmus aggasztó mértékű erősödése miatt szükséges, hogy a holokauszttal kapcsolatos valamennyi ellentmondásos bejegyzést betiltsák. „Amennyiben valaki a holokauszttal kapcsolatos keresést indítk a Facebookon, azonnal hiteles forráshoz fogjuk irányítani, hogy […]
Mark Zuckerberg

És még ez is...