Társadalmi célú cikk: startupok számára hirdet versenyt az SAP

Elindult a Startery 2017, a társadalmi vállalkozások egyik legnagyobb regionális versenye. A megmérettetésre minden olyan ötlettel lehet jelentkezni, amely egy társadalmi problémára ad fenntartható megoldást.

A legjobb, leginnovatívabb pályázatok benyújtói egy speciális képzésen vesznek részt Budapesten, ahol a design thinking módszertant is felhasználva üzleti modellt faraghatnak elképzelésükből. Az így finomra hangolt ötleteket egy nemzetközi zsűri értékeli, és a legígéretesebbeket kéthetes berlini tanulmányútra, a Social Impact Lab központjába hívják. E szervezet az egyik vezető közösségi innovációs központ Németországban, melynek nevéhez számos társadalmi projekt elindítása, felkarolása kötődik. Az SAP-Startery verseny nyertesei itt többek közt nemzetközi kapcsolatrendszerre tehetnek szert, sikeres társadalmi vállalkozások tapasztalataival ismerkedhetnek meg, amelyeket saját projektjeikbe építhetnek be.

Tavaly egy jól ismert hazai közösségi vállalkozó is a nyertesek között volt, és így részt vett a külföldi tanulmányúton. A MagikMe olyan játszótereket szeretne meghonosítani minél több helyen, amelyeken a sérült gyermekek együtt tudnak játszani egészséges társaikkal. Harsányi Eszter, a MagikMe vezetője szerint a társadalmi vállalkozások elterjedésében, fejlődésében alapvető fontosságú, hogy az ötletek piaci alapon legyenek versenyképesek, amelynek megtervezéséhez, fejlesztéséhez biztos támpontot ad a Startery programja. A pályázati jelentkezéseket a program nemzetközisége miatt angolul várják szeptember 15-ig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

UPC Magyarország: klassz 2017 második negyedévi eredmények

pén aug 11 , 2017
Magas, 11,4 százalékos árbevétel növekedést ért el 2017 második negyedévében a UPC Magyarország. Az előfizetések összesített száma elérte az 1,989 milliót, ami 6,7 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A lakossági és üzleti ügyfelek száma megközelíti a 836 ezret, ami 11 ezres növekedést jelent 2017. március és […]
Forint

És még ez is...