Két hónapja alakultak és hipp-hopp, már elnöksége is van a Magyarországi Drón Koalíciónak

YouTube video player

A kilencvenhat tagú Magyarországi Drón Koalíció (MDK) az első plenáris ülésén megválasztotta a kilenc tagú elnökségét.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a Széchenyi István Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), és a HungaroControl Zrt. kezdeményezésére létrejött MDK célja, hogy a pilóta nélküli légijárművek és kapcsolódó technológiák alkalmazási területén működő vállalkozásokat versenyképességük nemzetgazdasági szinten mérhető növekedésében támogassa. A koalíció koordinációs feladatait a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. és a Digitális Jólét Program (DJP) látja el.

A Drón Koalíció elnöke, a BME gépjárműtechnológia tanszékvezetője, Rohács Dániel (címlapképünkön) lett. Az MDK elnökségének tagjává választották Érsek Istvánt, az ITM közlekedési hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkárát, Firbás Györgyöt, a DJP, logisztikai szakértőjét, Lengyel Kálmánt, az Innobyte Zrt. vezérigazgatóját, Molnár Zsoltot, a Rotors and Cams Zrt. ügyvezetőjét, Szalay Zsoltot, a BME vezetőjét, Szepessy Kornélt, a HungaroControl vezérigazgatóját, Tuzson Gergelyt, a Légtér.hu Kft. ügyvezetőjét, és Zsitkovszky Sándort, a Belügyminisztérium informatikai főosztályának főosztályvezető-helyettesét.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Gyenge a magyar cégek innovációs teljesítménye

pén júl 16 , 2021
ShareTweetPinShareA K&H újonnan elindított innovációs indexe első alkalommal a közepesnél gyengébb teljesítményt mutat, az idei első fél évben 31 ponton zárt. A legjobb eredményt, 38 ponttal a tízmilliárd forintot meghaladó árbevételű nagyvállalatok érték el. A leginnovatívabb ágazatok közé az ipar és a szolgáltató szektor tartozik, miközben a mezőgazdaság az ágazati […]
innováció

És még ez is...