Szűts: káros, ha a szomszéd szobában lévőnek küldünk üzenetet

A technológia addiktív, ha nem tudatosan használják, nincs korlátok között, az káros – állítja Szűts Zoltán médiakutató.

Szűts szerint ilyen gyors technológiai fejlődés, mint most, még soha nem volt. Ráadásul sokan – például kereskedelmi célból – tesznek is azért, hogy az emberek a technológia függői legyenek. A családban, iskolában beszélni kell arról, hogy a különböző eszközöket – például az okostelefonokat – mikor, hogyan illik használni – figyelmeztetett. Mint megjegyezte, ha távol levő szeretteinknek küldünk egy fotót, az jó. Ha viszont a szomszéd szobában lévőnek küldünk üzenetet, az káros. Ha nem tudatosan használják a technológiát, személytelenné válhat az ünnep. Tudatos használattal viszont nagyban segíthető a kommunikáció, a társadalmi, családi kapcsolatok erősítése – vélekedett a médiakutató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kudarc a Digitális Jólét Program: egyre csökken az internetezők száma

szo dec 28 , 2019
A Digitális Jólét Program (DJP) ambiciózus tervekkel indult, s úgy tűnt, gyorsan eléri a kitűzött célokat. A program elindulása után már komoly sikerről számolhatott be a digitalisjoletprogram.hu: “a DJP fejlesztéseinek is köszönhetően 2017 végére, a másfél évvel korábbi 72 százalékról, 78 százalékra nőtt a rendszeres internethasználók aránya. A célunk, hogy […]
internet