Kudarc a Digitális Jólét Program: egyre csökken az internetezők száma

A Digitális Jólét Program (DJP) ambiciózus tervekkel indult, s úgy tűnt, gyorsan eléri a kitűzött célokat. A program elindulása után már komoly sikerről számolhatott be a digitalisjoletprogram.hu: “a DJP fejlesztéseinek is köszönhetően 2017 végére, a másfél évvel korábbi 72 százalékról, 78 százalékra nőtt a rendszeres internethasználók aránya. A célunk, hogy 2018-ban hazánkban meghaladja a 80 százalékot a rendszeres internethasználók aránya”. Ehhez képest a Központi Statisztikai Hivatal kimutatása szerint 2016 után elkezdett csökkeni a rendszeres internethasználók aránya: a 2016-os 78 százalékos csúcsról 2017-ben 76, 2018-ban 75 százalékra csökkent az internetezők aránya.

Rendszeres használat: a felmérést megelőző három hónapban átlagosan hetente legalább egyszer (vagyis mindennap vagy majdnem mindennap vagy hetente legalább egyszer de nem a hét minden napján). A használat minden helyszínt és kapcsolódási módot lefed.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Biztonság 2020 trend #3: itt a perspektívaváltás ideje az adatvédelem területén

vas dec 29 , 2019
Az ESET legfrissebb trendjelentése a kiberbiztonsági vállalat szakértőinek előrejelzéseit mutatja be, feltárva az előttünk álló esztendő legfontosabb kiberbiztonsági kihívásait, amelyek hatással lesznek majd a felhasználókra és a vállalkozásokra. 2019-ben számos országban jelentek meg új, vagy kibővített adatvédelmi törvények, azonban a személyes adatok felhasználásával kapcsolatos bizalmatlanság továbbra is mindenütt jelen van. […]
adat