SM 2015: már megint robbanás előtt áll a világ

Houlin-ZhaoHatalmas, iszonyatos okostechnológiai robbanás előtt áll a világ, rövid időn belül életünk szinte minden területét elárasztják az egymással kommunikáló és telefonnal irányítható eszközök — derült ki az SM 2015 konferencián. Az esemény az eddigi legütősebb nemzetközi startup programját is tető alá hozta: itt rendezték meg a CEE Lift Off! regionális startup versenyt, de ezen kívül is számos hazai és nemzetközi előadás, workshop foglalkozott a hazai digitális ökoszisztéma potenciáljával, fejlődési lehetőségeivel. A konferencián részt vett, Houlin Zhao az ENSZ infokommunikációs szervezetének (ITU) főtitkára is.

A szép, új összekapcsolt világban minden cég – így a legkülönbözőbb iparágakban működő klasszikus nagyvállalatok szoftvercéggé is válnak. Jó példa erre a Coca Cola által kifejleszt italautomata, amelytől egy app segítségével előre megrendelhetjük az általunk összeállított üdítőkoktélt, vásárláskor a gépnek pedig csak egy kódot kell megmutatni a telefonunkkal, hogy megkapjuk az italt. Az okostechnológia küszöbön álló robbanása a személyes adatok forradalmát is elhozza: a viselhető fitneszkütyüket gyártó Fitbit eszközein már lehetővé teszi a teljesen egyénre szabott, személyes reklámot. A kütyük által összegyűjtött adatok alkalmasak arra, hogy a felhasználó szokásainak, vagy éppen tartózkodási helyének megfelelően kapjon konkrét termékajánlásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egyre többet nézünk tévét a neten

hét ápr 13 , 2015
Magyarországon is terjed a késleltetett tévénézés, elmosódik a határ a televízión és az interneten nézett tartalmak között – hangozott el egy kerekasztal-beszélgetésen. Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója azt mondta, az Egyesült Államokban a tévézéssel töltött idő tizedét adja a késleltetett fogyasztás, “ez valamiféle plafon, e fölé nem nagyon megy ez […]