Egyre többet nézünk tévét a neten

mobil-televizioMagyarországon is terjed a késleltetett tévénézés, elmosódik a határ a televízión és az interneten nézett tartalmak között – hangozott el egy kerekasztal-beszélgetésen. Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója azt mondta, az Egyesült Államokban a tévézéssel töltött idő tizedét adja a késleltetett fogyasztás, “ez valamiféle plafon, e fölé nem nagyon megy ez az adat”. Hozzátette, Magyarországon ma egy százalék körüli ez a mutató, s ez a lehetőség nem bővíti a tévézéssel töltött időt, mert a tapasztalatok szerint az egyes műsorokat az nézi meg késleltetve, akinek nem volt erre módja élőben. Mint elmondta, a többcsatornás modell magyarországi meghonosodása alapvetően alakította át a programtervezést: amikor még egyetlen csatornával működtek, az RTL Klubon nem kerülhetett főműsoridőben képernyőre olyan produkció, amelyik nem hozott garantáltan 35 százalékos közönségarányt, tematikus adóikon már pár százalékot hozó műsorok is helyet kapnak az esti sávban.

Vörös Csilla, a Nielsen ügyvezető igazgatója közölte, “nézői igény van arra, hogy szerkesztett műsorok legyenek”. Szerinte a következő időszakban is a hagyományos tévékészüléken keresztül, késleltetés nélkül használja ezt a médiumot a közönség zöme. Megjegyezte, a 104 hazai magyar nyelvű tévécsatorna mindegyikének az a feladata, hogy minden platformon elérhető legyen. Kitért arra, hogy hossz alapján van különbség a tartalomfogyasztás módjában: míg az 5-10 perces anyagokat inkább mobileszközön nézi a közönség, az ennél hosszabbakat már rendszerint tévéképernyőn.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Egy erősebb a startup kultúra Európában

hét ápr 13 , 2015
Egyre jobbak Európában az informatikai innovációval foglalkozó induló vállalkozások, a startup cégek fejlődéséhez szükséges feltételek, az utóbbi években az iparág sikerét elősegítő környezet alakult ki a kontinensen — mondta Erik Magdanz amerikai diplomata, volt befektetési bankár szerdán a berlini magyar kulturális intézet SMartUP! Berlin-Budapest című konferenciáján. A Collegium Hungaricum Berlin konferenciáján […]
startup

És még ez is...