A kapcsolati erőszak áldozatain segít a Vodafone új innovációja

Flakstad Emőke Vodafone AlapítványMár elérhető a legnagyobb app áruházakban a Vodafone Magyarország Alapítvány legújabb fejlesztése, a kapcsolati erőszak áldozatait segítő, Bright Sky HU mobilalkalmazás. Az applikáció nemcsak a bántalmazó kapcsolatban élők számára jelenthet hatékony segítséget, hanem a közvetlen környezetük számára is hasznos információkat ad a segítségnyújtásról. Az alkalmazásban a kapcsolati erőszak felismerését, illetve az abból való kilépést segítő edukációs tartalmak mellett megtalálhatók az országos és regionális segítő szervezetek közvetlen elérhetőségei is, A Bright Sky HU mobilapplikáció Android és iOS készülékekre egyaránt letölthető.

„Bár a kapcsolati erőszak globális probléma, még mindig nagyon keveset tudunk róla. Ez a felismerés, illetve az vezetett a Bright Sky applikáció létrejöttéhez, hogy mi, hétköznapi emberek is segíthetünk a bajbajutottakon, ha tudjuk, hogyan tegyük. Az alkalmazással egyrészt az áldozatok, másrészt a közvetlen környezetük kezébe adunk egy olyan technológiai eszközt, ami könnyen elérhető és hasznos információkat tartalmaz a kapcsolati erőszakról, valamint a segítségkérés fajtáiról. Bízunk abban, hogy a digitalizáció nyújtotta előnyökkel hatékonyan támogathatjuk a bajbajutottakat és a nekik segíteni vágyókat” — mondta Flakstad Emőke, a Vodafone Magyarország Alapítvány főtitkára.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

ITM: májusban is elérhető lesz az ingyenes internet

szo máj 1 , 2021
ShareTweetPinShareA digitális oktatásban tanuló diákok, családjaik és tanáraik részére májusban is elérhető lesz az ingyenes internet – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára. Solymár Károly Balázs hozzátette: a lehetőség több mint egymillió diák tanulását és közel 120 ezer pedagógus munkáját segíti, és havonta 1,2 milliárd […]
oktatás, mobil

És még ez is...