Siker: a szupergyors internet elért Iváncsára

FTTHAz Invitel Távközlési Zrt. a Dunaújvárosi járás területén befejezte a vezetékes hálózat fejlesztését.

A beruházások célja az volt, hogy szélesebb körben elérhetővé váljon a járásban élők és az ott dolgozók számára a minőségi, gyors internetszolgáltatás. A nemrégiben Iváncsán megépített hálózatok átadásával lezárult projekt során 527 lakossági, üzleti és közintézményi végpont került kiépítésre.

A 2017-ben indult Szupergyors Internet Program (SZIP) a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia Digitális Infrastruktúra pillérének fontos eleme. A SZIP célja volt, hogy az Európai Unió Digitális Menetrendjével összhangban az unióban minden háztartás, illetve üzleti és kormányzati végpont számára elérhetővé váljon a legalább 30 Mbit/s sebességű, megbízható internetszolgáltatás.

A fejlesztés Dunaújváros-Pálhalma városrész, majd a Besnyői Arany János Általános Iskola ellátásával indult, és Iváncsa teljes települést lefedő optikai hálózatának megépítésével zárult le. Ennek során 527 végpontot építettek ki ott, ahol korábban nem volt elérhető gyors, szélessávú internet. Az FTTH technológiával megépített hálózat hosszú távon a legkorszerűbb technológiai megoldást nyújtja a térségben élők, valamint az ott működő kisvállalatok és közintézmények számára.

A részben uniós forrásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően a járás minden településén elérhetővé vált a legalább 30, de többségében 100 Mbit/s-ot is meghaladó, vagy akár 1000 Mbit/sec sávszélességű internet. Ezen felül, az újgenerációs szélessávú infrastruktúra létrejöttével az ügyfelek immáron élvezhetik a minőségi digitális televízió szolgáltatást, valamint a költséghatékony vezetékes telefonálás előnyeit is.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az EU segít Ukrajnának a kibertámadások elleni védekezésben

vas dec 4 , 2022
ShareTweetPinShareAz Európai Unió oktatóközpontot hozott létre Kijevben, hogy segítse az ukrán fegyveres erők kibertámadás elleni felkészülését – közölte az unió külügyi szolgálata. A közlemény szerint az Európai Békekeretnek nevezett programon belül Ukrajnának nyújtott támogatás részeként az EU az oktatóközpont működéséhez szükséges berendezéseket, különleges számítógépes szoftvereket és hardvereket biztosította. Az Európai […]
putyin orosz hackerek

És még ez is...