Sam Bankman-Fried: 25 év börtönbüntetés

Sam Bankman-FriedAz Egyesült Államokban 25 év börtönbüntetést kapott Sam Bankman-Fried, az FTX kriptovaluta-vállalkozás alapítója.

A most 32 éves egykori milliárdos vállalkozót többek között pénzügyi csalás és sikkasztás vádpontjában tavaly novemberben találta bűnösnek egy New York-i bíróság. Az ügyészek negyventől ötven évig terjedő börtönbüntetés kiszabását kérték. Ügyvédei jelezték, hogy mind a bűnösnek nyilvánítás, mind az ítélet mértéke ellen fellebbezést nyújtanak be. Az illetékes bíró a büntetés ismertetésekor felhívta a figyelmet arra, hogy az elítélt tisztában volt azzal, bűncselekményt követ el, és utólag sem mutatott megbánást. Bankman-Fried cselekedetei révén az FTX kriptovaluta-tőzsde ügyfelei nyolcmilliárd dollárt, a cég befektetői 1,7 milliárd dollárt veszítettek, valamint a céghez kapcsolt befektetési vállalkozás, az Alameda Research további 1,3 milliárd dolláros kárt okozott. Az FTX 2022 őszén omlott össze, Bankman-Friedet a Bahama-szigetek hatóságai 2022 decemberében vették őrizetbe, majd átadták az amerikai hatóságoknak.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nyílt napot tart az ATOMKI

szo márc 30 , 2024
ShareTweetPinShareMegnyitja kapuit a diákok és a tanárok előtt az Atommagkutató Intézet (ATOMKI) Debrecenben. A nyílt napok alatt, április 15-19. között rendhagyó tudományos ismeretterjesztő órákkal várják az iskolai csoportokat az intézet kutatói. A változatos témakörökben szervezett ismeretterjesztő órákon a részvétel ingyenes, az iskolai csoportoknak azonban előzetesen regisztrálniuk kell a rendezvény honlapján, […]
Hidrogén atom

És még ez is...