„Érdekes” emléktáblával emlékeztek meg Szalai Annamáriáról

szalay-annamaria-emlektablaA zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, a volt zsinagóga falán elhelyezett emléktáblát avattak Szalai Annamária, a médiahatóság 2013-ban elhunyt elnöke előtt tisztelegve szülővárosában, Zalaegerszegen. Szalai a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) első elnöke tanítói, népművelői és szakközgazdász diplomát szerzett, Zalaegerszegen tanított általános iskolában, újságíróként dolgozott a megyei napilapnál, de irányította a helyi moziüzemi vállalatot, később pedig éppen azt az intézményt, amelynek falán most az emléktáblája helyet kapott.

(Nem mondanám botrányosnak, és nem is vonnánk le semmiféle általános tanulságot a nihilista korról, amelyben élünk, de jellemzőnek érezzük, hogy az emléktáblán nem sikerült helyesen leírni az elhunyt nevét. A „szobrásznak” komoly baja lehetett a „t” betűvel is, több helyen kihagyta: a kiállítóterem helyett kiállítóermet, a szüntelenül helyett szünelenült, az értékeken helyett érékekent vésett a kőbe. Ez azért így elég gyalázatos. A -szerk- megj.)

szalay-annamaria-emlektabla

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nyolcszáz embert menekítettek ki az EPAM irodaházból?

vas szept 18 , 2016
Nyolcszáz embert menekítettek ki péntek délután egy többszintes irodaházból Budapest VIII. kerületében, mert kigyulladt egy konyhai berendezés – közölte a katasztrófavédelem a honlapján. A [-]mínuszos.hu meg nem erősített információja szerint a tűz az EPAM szoftverfejlesztő társaságnál pusztított. A közlemény szerint a Futó utca irodaház harmadik emeletén keletkezett a tűz, amelyet […]

És még ez is...