Romániában terjeszkedik az IPR-Insights

A Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealap (KMVA) 465 millió forint befektetéséről döntött a magyar tulajdonú, idén alapított IPR-Insights CEE Kft.-be. A tőkebefektetés a szoftvergazdálkodással és licenctanácsadással foglalkozó társaság romániai terjeszkedését segíti. A 2002-ben alapított IPR-Insights 2015 februárjában nyitotta meg első külföldi irodáját Varsóban. A négy évvel ezelőtti lengyel piaci helyzethez hasonlóan Romániában sincs gyártófüggetlen szoftvergazdálkodási tanácsadó, illetve megoldás, ezt a piaci rést célozta meg a társaság – ismertette Zsoldos Sándor, az IPR-Insights International Zrt. vezérigazgatója. A pénzt négy ütemben kapja meg a vállalat, az utolsó részletet a tervek szerint 2020. harmadik negyedévben. A vezérigazgató elmondta: az IPR-Insights fejlesztője és szállítója a SAM-Insights szoftvereszköz-gazdálkodási termékcsaládnak. Célcsoportjába tartozik minden olyan közép- és nagyvállalat, amely legalább kétszáz számítógépet üzemeltet. Független szakértőként kínálnak átfogó szoftvereszköz-gazdálkodási megoldásokat és licenctanácsadást.

Az IPR-Insights Hungary Kft. 2018-as árbevétele várhatóan meghaladja a 470 millió forintot, ami 22 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A társaság nemzetközi terjeszkedését négy évvel ezelőtt a Bonitás Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. tőkebefektetése révén kezdte. Az IPR-Insights Poland sp. z o.o előreláthatóan mintegy 140 millió forint árbevétellel zárja a 2018-as évet, ami körülbelül duplája 2017-esnek. A cégcsoport 2018-ra prognosztizált hatszázmillió forintra becsült árbevétele több mint harminc százalékos növekedés az előző évhez képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

NMHH: terjed, mint az influenza a 4G-s mobilinternet

sze febr 13 , 2019
Gyors ütemben terjed Magyarországon a 4G-s mobilinternet, amellyel a hazai okostelefon-használók csaknem nyolcvan százaléka kapcsolódik a világhálóra a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) adatai szerint. A 2018 őszén készült, országosan reprezentatív felmérés előzetes eredményéből az is kiderül, hogy egyre több telefonos funkciót vesz át az internet az okostelefonokon, például […]
okostelefon

Friss, ropogós