Összenő az, ami összetartozik

Egyre inkább összeolvad az analóg és a digitális világ a könyvszakmában, ezt az állapotot mutatja be a frankfurti könyvvásár is, ahol az idén minden korábbinál nagyobb az informatikai innovációval foglalkozó start-up cégek aránya. A digitális forradalom hatására egyre kevésbé van értelme különbséget tenni a nyomtatott könyv és az elektronikus formátumok között. Arról például már nem is igen lehet statisztikát készíteni, hogy mekkora a nyomtatott könyvek és az elektronikus formátumban értékesített könyvek forgalma. Számos kiadó és kereskedő áttért arra, hogy “csomagban”, egyszerre nyomtatott és elektronikus formában ad el könyveket, igazodva az olvasói szokásokhoz, hiszen otthon, elalvás előtt az ágyban sokan inkább nyomtatott könyvet szeretnek olvasni, útközben, a buszon, metrón viszont az e-könyv a praktikusabb – mondta Jürgen Boos, a frankfurti könyvvásár igazgatója.

A könyvszakma eddigi legmélyebb átalakulása nyomán megjelentek a ” digitális hibridek” is. Ilyen például a német Bastei Lübbe kiadó Apocalypsis című regénysorozata. Ezt egyebek között e-könyvként és letölthető hangoskönyvként forgalmaznak, és kapható úgynevezett read & listen verzióban is, amellyel révén egyszerre lehet olvasni és hallgatni a szöveget — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Vodafone nem viccel

ked okt 1 , 2013
A Vodafone Magyarország Zrt. 450 millió forintos beruházással 2014-2015-ben kibővíti miskolci regionális ügyfélszolgálati központját, jelentette be Kriza Ákos Miskolc polgármestere és Beck György, a Vodafone elnöke. Ezzel a borsodi megyeszékhelyen a Vodafone alkalmazottak száma a jelenlegi közel 300-hoz képest további 240 fővel bővül. A város a központ bővítéséhez 130 millió […]

Friss, ropogós