Visszaesett a közepes méretű felvásárlások száma

moneyGlobálisan 7880 közepes méretű összeolvadási és felvásárlási (M&A) tranzakciót hajtottak végre az elmúlt évben, ami hét százalékkal marad el az előző évi értéktől. A tranzakciók összértéke 683 milliárd dollár volt, hat százalékkal kevesebb, mint 2014-ben. A BDO International a következő időszakra eddig 8267 kilátásba helyezett közepes méretű felvásárlási tranzakció tervéről értesült, ám mivel ezek számottevő része végül különféle okokból meghiúsul vagy csúszást szenved, az idei eredmények jó eséllyel a tavalyi számoktól is elmaradnak majd.

„Magyarországon idén a pénzügyi és az energetikai szektorban várunk jelentős aktivitás bővülést az elmúlt időszakhoz képest, ami mellett várakozásunk szerint az it-szektor iránti érdeklődés is szinten marad majd. Érdekes lesz megfigyelni, hogy az elkövetkező néhány évben a médiapiacon megfigyelhető tranzakciók száma és értéke emelkedésnek indul-e 2015 után. Idén lejár a Jeremie-alapok forráskihelyezésre kiírt határideje, így a kisebb méretű kockázati tőkebefektetések területén is növekvő tranzakciószám és volumen várható a következő időszakban” – magyarázza Boross Ákos, a BDO Magyarország pénzügyi tanácsadási üzletágának ügyvezető partnere.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A magyar kisvállalkozások 56 százalékának nincs weboldala

ked márc 29 , 2016
Ma már alapvető elvárás a cégekkel szemben, hogy a legfőbb információk fellelhetők legyenek róluk a világhálón — mások mellett ez is kiderült az Invitel megbízásából a BellResearch a közelmúltban elvégzett kutatásából. Kezdve a cég fő profiljától a termékeket, szolgáltatásokat népszerűsítő akciókon át a kapcsolattartási adatokig. Utóbbi esetében egy vezetékes telefonszám […]

Friss, ropogós