Veszteséges volt tavaly a Green Fox Academy, jól jön az újabb befektetés

A Green Fox Academy Kft. eredményeiAz Impact Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 450 millió forintos befektetést nyújt a Green Fox Academy Kft-nek.

Az Impact Ventures egy társadalmi hasznosságú befektetési alap, amely kifejezetten olyan szociális vállalkozásoknak nyújt kockázati tőkét, amelyek az üzleti eredmények mellett pozitív társadalmi hatást fejtenek ki. A mostani befektetés az egyik legnagyobb régiós dedikált impact befektetés. Az Impact Ventures befektetésének egyik célja a Green Fox külföldi terjeszkedésének finanszírozása. “Prága mellett további iskolák nyitását is tervezzük a régióban. A kialakult helyzetben ez most nehezebb, ugyanakkor májusban elindítottuk online képzéseinket, amire külföldről is fogadtunk jelentkezéseket. Március óta minden képzésünk a virtuális térben zajlik, a most indult kurzusok annyiban mások, hogy ezeket kifejezetten erre a platformra szabtuk” – jelentette ki hozzá Langmár Péter, a Green Fox egyik alapítója, a felügyelőbizottság tagja. A befektetés másik fókusza a hallgatók számára utólagos fizetési lehetőség finanszírozása, ami azok számára is hozzáférhetővé teszi a képzést, akik egyébként ezt nem engedhetnék meg maguknak. Az”akadémia” már 2017 óta kínál ilyen csomagot az érdeklődőknek, elsőként májusban induló online képzésüknél pedig már a jövedelemarányos utófinanszírozást is elérhetővé tették. A képzést sikeresen teljesítőknek az elhelyezkedést követően, a bérük fix részét kell a tandíj fizetésére fordítaniuk, ami így biztosan vállalható terhet jelent számukra.

A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Irinyi II. Kockázati Tőkealap és a Balogh Péter nevével fémjelzett Baconsult angyalbefektető csapat 2018-ban összesen mintegy 300 millió forintos befektetést biztosított a programozóiskolának. Tavaly 384,6 millióról 369,6 millióra csökkent a programozóiskola forgalma Magyarországon, ám a külföldi bevételekkel együtt mégis 393,9 millióról 542,5 millióra nőtt a cég forgalma. Korántsem ennyire pozitív a társaság üzemi eredménye, ami 19,8 milliós nyereségről 30,5 milliós veszteségre változott.

A Green Fox tulajdonosai: 

  • Digital Natives Szolgáltató Zrt.
  • BaConsult Kft.
  • Be Bright Digital Kft.
  • Bar2 Technologies Kft.
  • Irinyi II. Kockázati Tőkealap
  • Lab.Coop Zrt.
  • Impact Ventures I. Magántőkealap

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Új Wifi6-ready switch a Zyxeltől

ked jún 2 , 2020
A Zyxel Networks, ma bemutatta legújabb modelljét, az XS1930 sorozat 10/12-portos Multi-Gigabit Okos Menedzselt Switch eszközei, amelyeket a kis- és középvállalkozások számára terveztek, a még nagyobb hálózati rugalmasság és a WiFi 6 technológia maximális kiaknázásának érdekében. A legtöbb gigabites switch tipikusan vagy 1G, vagy 10G sebességet nyújt, ami korlátozza a […]

És még ez is...