Dörgölőznek a kábelszolgáltatók a kereskedelmi adókhoz

tévéIdén még nem emeli TV szolgáltatásának havidíját a Magyar Telekom, jövőre pedig az RTL Klub és a TV2 által szedhető programdíjnak csak egy részét fizetteti meg, januártól a határozott és határozatlan idejű szerződéssel rendelkező ügyfelek havidíja bruttó 290 forinttal emelkedik — közölte a társaság. Mint köztudott, a TV2 Média Csoport és az RTL Magyarország július 1-jétől szedhet díjat műsoraiért. A MagyarTelekom a nyári jogszabályváltozás miatt keletkező többletdíjnak csak egy részét hárítja át ügyfeleire. Ez a változás nem érinti a Magyar Telekom 2016. november 2-tól bevezetett új Szuper Családi HD televíziós csomagjának árát – közölték.

A nagyobb kábelszolgáltatók közül a UPC Magyarország korábban azt közölte, hogy ügyfelei szeptember végétől a kereskedelmi csatornák általános szerződési feltételeiben meghirdetett díjak feléért, bruttó 370 forintért érhetik el a két televízió műsorait. Az áremelés a UPC hűségidős előfizetőit azonban nem érinti, amennyiben a későbbiekben érintené, arról az ügyfeleket időben tájékoztatja a társaság. A Digi Kft. november elsejétől bruttó 300 forinttal növelte a televíziós csomagok előfizetési díját a programdíjakra hivatkozva. Az emelés a határozatlan idejű szerződéssel rendelkező ügyfelekre vonatkozik, míg a határozott idejű szerződéssel rendelkező ügyfeleket a díjemelés a határozott idő végéig nem érinti.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az informatika nem pótolhatja az orvos-beteg kapcsolatot

sze nov 9 , 2016
Az egészségügyet érintő informatikai fejlesztések irányáról és várható hatásairól tanácskoztak kedden Balatonfüreden. Az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár szavai szerint a fejlesztések által hatékonyabbá válhat az egészségügyi ellátás. Mészáros János az Informatika a Társadalomért Egyesület által rendezett Infotér konferencia nulladik napján tartott előadásában elmondta, hogy az egészségügyet érintő informatikai […]