Reménytelennek tűnik a hamísítók elleni harc

hamis-iphoneEgy friss jelentés szerint a hamis termékek legjelentősebb értékesítési csatornája az internet, ugyanis a vásárlókat vonzzák az éjjel-nappal elérhető weboldalak, ahol alacsony áron hirdetnek termékeket. Ezeknek a honlapoknak a kialakítása gyakran olyan igényes, hogy komoly vetélytársai a jogtulajdonosok legális weboldalainak.

Jogi úton is nehéz fellépni a hamisítók ellen, hiszen ehhez több különféle joghatóság együttes akciója szükséges, valamint a hamisítók weboldalaik blokkolása esetén akár egy éjszaka alatt képesek új honlappal előrukkolni. Ezzel együtt a hamis termékek elleni harcban 2010 óta több mint 2600 doménnevet foglalt le az Europol és a vele együttműködő hatóságok — áll a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) friss jelentésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Igy dolgozik egy profi hacker-csoport

vas máj 24 , 2015
A Naikon csoport az elmúlt öt évben sikeresen fertőzött meg számos nemzeti szervezetet a Dél-kínai-tenger körüli országokban. A Kaspersky szakértők úgy találták, hogy a Naikon támadói kínai anyanyelvűek lehetnek, és elsődleges célpontjuk a magas szintű kormányzati szervek és civil vagy katonai szervezetek. “A Naikon támadások mögött álló bűnözők egy olyan […]
hacker

Friss, ropogós