Félmilliárd 5G mobilelőfizetés lesz 2022-ben világszerte

5gEgy friss előrejelzés szerint az 5G mobilelőfizetések száma 2022-re világszerte eléri majd az 550 milliót, az 5G átvételében Észak-Amerika jár majd az élen, ahol addigra a mobilelőfizetések negyede már 5G előfizetés lesz.

Az Ázsiai-Csendes-óceáni térség lesz a második leggyorsabban fejlődő régió, és itt az 5G előfizetések 2022-re az összes mobil előfizetés tíz százalékát teszik majd ki. Jelenleg az okostelefon előfizetések kilencven százaléka 3G és 4G hálózatokra szól, a szabványosított 5G hálózatok megjelenése 2020-ra várható. Szakértők szerint az 5G sok iparágban felgyorsítja majd a digitális átalakulást, és olyan új felhasználási lehetőségek előtt nyitja meg az utat, mint a dolgok internete (IoT), vagy az automatizálás.

A hálózatba kapcsolt eszközök száma 2022-re a várakozások szerint eléri a 29 milliárdot, ebből 18 milliárd a dolgok internetéhez (IoT) kapcsolódik majd. A felmérés szerint a mobil előfizetések száma világszerte jelenleg 7,5 milliárdra tehető, ebből mintegy 4,1 milliárd mobil szélessávra szól, és az utóbbiak száma éves szinten 25 százalékkal nőtt. A vizsgálat szerint 2022-re 8,9 milliárdra nő a mobilelőfizetések száma, ezek kilencven százaléka mobil szélessávra szól majd. Ugyanekkor az előfizetők száma eléri a 6,1 milliárdot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Orbán: az unió tegye lehetővé a digitális szolgáltatások áfájának csökkentését

pén nov 18 , 2016
Orbán Viktor miniszterelnök arra kérte az Európai Bizottságot, hogy ne akarja valamilyen egyenlősítő logika mentén magasan tartani a digitális szolgáltatások áfáját, hanem engedje meg a csökkentését azon országoknak, ahol ezt a “büdzsé elbírja” és van iparpolitikai értelme. Orbán a Budapesten rendezett Regionális Digitális Konferencián csütörtökön hozzátette, kéri a jelen lévő […]

Friss, ropogós