Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XLII.

  • Minden legyártott négy robotból egy Kínában kerül értékesítésre, amelynek robotikai piaca világviszonylatban is a legnagyobb növekedést produkálja. A Nemzetközi Robotikai Szövetség (International Federation of Robotics) adatai szerint 2015-ben, Kínában 68 ezer robotot értékesítettek, amely 2014-hez képest 17 százalékos növekedést jelent.
  • A SANS 2016-os, fenyegetésekkel kapcsolatos tanulmánya (Exploits at the Endpoint: SANS 2016 Threat Landscape Study) szerint a válaszadók 41 százalékának a tapasztalatai szerint a legpuszítóbb biztonsági események a rosszindulatú programok, u.n. drive-by letöltéssel jutnak be, ami azt jelenti, hogy a felhasználó egy létező, ám fertőzőtt weboldalt látogat meg. A szervezetek 80 százalékát az elmúlt 12 hónap során érte adathalászat támadás, sőt 68 százalékuk növekedést észlelt ezen a téren.
  • Az Európai Unión belül a kelet-közép-európai országokban 25 százalékkal, a nyugat-európai országokban 5 százalékkal nőtt az ipari robotok száma. Kelet-Európában a növekedés az idén is magas lesz, 29 százalékos, illetve 2019-ig évi átlagban 14 százalékos. Nyugat-Európában viszont 2017 és 2019 között évi 5-10 százalékos növekedés várható.
  • A McKinsey tanácsadó cég legutóbbi globális előrejelzése szerint a robotikának köszönhetően 2025-re akár 40-50 százalékkal is emelkedhet a vállalatok produktivitása, miután a tanulásra képes gépeket olyan képességekkel vértezik fel (pld: beszédértés), amelyek révén alkalmasakká válnak a felmerülő problémák, feladatok azonnali értékelésére, illetve megoldására.
  • Az International Data Corporation (IDC) adatai alapján 2016 első félévében a Huawei az eladott készülékek tekintetében harmadik helyen szerepelt a világranglistán, és a globális okostelefon piacon – közel 60 százalékos növekedést követően – jelenleg 8,2 százalékos részesedéssel rendelkezik.
  • Az IDC kutatásának adatai szerint a felhőalapú megoldások terjedése alapvetően változtatja meg az informatikai munkaerőpiacot is. A kutatócég felmérése alapján 2015 és 2020 között minden évben négy százalékkal nő az igény az informatikusokra, ám a felhőalapú megoldások használatával és üzemeltetésével kapcsolatos pozíciók száma háromszor ilyen gyorsan, minimum 12 százalékos mértékben bővül. Emellett 2020-ra minden három it-pozícióból több mint egy lesz kapcsolatos a felhő alapú szolgáltatásokkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Letöltendő börtönbüntetés gyűlöletkeltő internetes bejegyzések miatt

ked okt 18 , 2016
ShareTweetPinShareNémetországban másfél éves letöltendő szabadságvesztésre ítéltek hétfőn egy férfit, amiért menekültek, külföldiek és zsidók ellen uszított egy közösségi oldalon. A würzburgi tartományi bíróság szóvivője a ZDF országos köztelevízió jelentése szerint hangsúlyozta: a jogerős ítélet meghozatalánál figyelembe vették, hogy országszerte tapasztalható a gyűlölködés erősödése az interneten. A téma az igazságszolgáltatás mellett […]
börtön

És még ez is...