Orbán: az unió tegye lehetővé a digitális szolgáltatások áfájának csökkentését

orbanViktorOrbán Viktor miniszterelnök arra kérte az Európai Bizottságot, hogy ne akarja valamilyen egyenlősítő logika mentén magasan tartani a digitális szolgáltatások áfáját, hanem engedje meg a csökkentését azon országoknak, ahol ezt a “büdzsé elbírja” és van iparpolitikai értelme.

Orbán a Budapesten rendezett Regionális Digitális Konferencián csütörtökön hozzátette, kéri a jelen lévő Günther Oettingert, az Európai Bizottság digitális gazdaságért és társadalomért felelős biztosát, hogy képviselje ezt a gondolatot, amely szerint a digitális szolgáltatások a tejhez és a kenyérhez hasonlóan az alapvető dolgok, a “basic needs” körébe tartoznak. Felidézte, a tervek szerint jövőre 27-ről 18 százalékra csökken az internetszolgáltatás áfája Magyarországon, amit 2018-ban öt százalékra szeretne levinni a kormány, de ezt az Európai Unió most nem fogadja el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

1200 megabites mobiltechnológiát teszteltek Budapesten

szo nov 19 , 2016
A Magyar Telekom és technológiai partnere közösen tesztelte a másodpercenként 1200 megabit (Mbps) letöltési sebességet lehetővé tevő mobiltechnológiát a Budapesten megrendezett Regionális Digitális Konferencián. Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója elmondta: a bemutatott technológia és sebesség a jövő hálózati igényeire ad választ, amikor a hálózatba kapcsolt több milliárd eszköz egymással […]
Christopher Mattheisen