Q1: Növelte bevételét és nyereségét a Deutsche Telekom

Christian Illek, Deutsche TelekomA Deutsche Telekom, a legnagyobb európai távközlési konszern erőteljesen növelte mind a bevételét, mind a nyereségét pénzügyi éve első negyedében.

A Deutsche Telekom pénzügyi éve első negyedében 28,0 milliárd euró bevételre tett szert, 6,2 százalékkal magasabbra az egy évvel korábbi 26,4 milliárd eurónál. Működési eredménye 6,9 százalékkal emelkedett 11,4 milliárd euróra 10,7 milliárd euróról. A nettó nyereség 3,9 milliárd euró lett 936 millió euró után. Az egyszeri tételektől megtisztított nyereség 86,3 százalékkal emelkedett 2,2 milliárd euróra 1,2 milliárd euróról. Európa legnagyobb távközlési csoportja a szolgáltatási bevételekből profitált a leginkább. Az üzletág bevétele 22,3 milliárd euróra emelkedett az előző évi 20,3 milliárd euróról 10,0 százalékkal. Az eredmény javulásához egyszeri tételként hozzájárult a Glasfaser Plus 50 százalékának eladása és a T-Mobile Netherlands értékesítésének lezárása is. „Erős kezdéssel indítottuk az új évet” – mondta Christian Illek pénzügyi igazgató a negyedéves adatok bonni bemutatásakor. „Továbbra is organikusan növekszünk, és ezért képesek vagyunk emelni a 2022-re vonatkozó előrejelzésünket” – mondta.

A csoport 2022-re a korábban jelzett 36,5 milliárd euró körüli összeg helyett most 36,6 milliárd euró feletti korrigált működési eredményt vár.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Elektromos autótöltőket telepít a Vantage Towers országszerte

vas máj 15 , 2022
ShareTweetPinShareA Vodafone leányvállalata, a Vantage Towers Magyarország Zrt. az Elektromotive Hungária Kft. együttműködésével első körben országszerte 38 bázisállomáshoz mintegy hatvan elektromos töltőállomást telepít a következő egy évben – jelentette be Budai J. Gergő. A Vantage Towers elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a beruházás értéke nagyjából 800 millió forint, számításaik szerint hat-hét év […]
Budai J. Gergő Vantage Towers

És még ez is...