Jön a Microsoft új adatbázis-kezelője

bigdataAz SQL Server 2016-nak szintén idén nyáron jelenik meg az előzetese — jelentette be a Microsoft. Ez azért képvisel fontos technológiai előrelépést, mert egy olyan adatbázis-kezelő és -elemző platformot biztosít, amely áttörést jelentő teljesítménynövekedést kínál az üzleti kritikus alkalmazások, valamint a telephelyeken és a felhőben keletkező adatok még mélyrehatóbb elemzése terén. A legfontosabb funkciói: valósidejű üzemeltetési analitikával ellátott továbbfejlesztett in-memory technológiák, új biztonsági és titkosítási megoldások, beépített, továbbfejlesztett, R-nyelvű elemzőfunkció, valamint mobil BI a telephelyi adatok gyűjtéséhez és elemzéséhez. Az új Stretch Database funkció az iparág első olyan megoldása, amely költséghatékony módon biztosít hozzáférést a historikus adatokhoz azáltal, hogy azokat automatikusan a felhőbe helyezi át a költséghatékony tárolás érdekében.

A Microsoft továbbfejlesztett kockázatelemző megoldása (Microsoft Advanced Threat Analytics – ATA) a nemrégiben felvásárolt Aorato technológiájára épül. Ennek előzetese már elérhető. Az ATA a viselkedésminták analízisével és a gépi tanulás használatával az rendszergazdákat abban segíti, hogy időben azonosítani tudják a biztonsági előírások megsértését és a biztonsági kockázatokat, hogy a válaszintézkedésekhez pontos információk álljanak a rendelkezésükre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jön a webhalál, de sebaj… IV.

szo máj 9 , 2015
Az Internet Security Forum (ISF) idén is kiadta jelentését arról, hogy az informatika fejlődése milyen új kihívásokkal szembesít bennünket a jövőben. A tanulmány kilenc olyan veszélyforrást valószínűsít, amelyek már 2017-ig világszerte gondot okozhatnak az informatikában tapasztalható technológiai trendek és felhasználói szokások miatt – mondta Sallai György, a KPMG igazgatója. 4. […]

És még ez is...