Pozsonyban nyitott irodát a Green Fox Academy

Tovább terjeszkedik a régióban az IT-képzéssel foglalkozó Green Fox Academy, a magyar cég Pozsonyban nyitotta meg második külföldi irodáját — közölte a minuszos.hu-val a társaság.

A cég a magyar, cseh és szlovák munkaerőpiacot regionálisan, egységként kezeli, hallgatói és vállalati partnerei számára egyaránt országhatárokon átnyúló lehetőségeket biztosít. A Green Fox Academy junior szoftverfejlesztő képzésére 2015 óta Magyarországon 1247, 2018 óta Csehországban 396, 2021-től Szlovákiában pedig 106 ember iratkozott be. Idén az első fél évben több mint 260 hallgató iratkozott be az állásgaranciás képzésekre Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában. A jelentkezők nyolcvan százaléka az online oktatási formát választja a 2021-22-es adatok szerint, de tartanak személyes jelenlétre épülő képzést is. A hallgatók több mint kilencven százaléka sikerrel helyezkedett el it-területen, ma átlagosan két hónap telik el a képzés befejezése és az új munkahelyre belépés között. A Green Fox Academy 2015. évi alapítása óta erős nemzetközi vállalattá vált, Csehországban és Szlovákiában már piacvezető az állásgaranciás rövid ciklusú it-képzések területén, a felvett és a munkaerőpiacon elhelyezett hallgatók száma alapján.

Tavaly a csehországi és a szlovákiai árbevétel 250 millió forint volt. Magyarországon a Green Fox Academy 2020-ban 517,8 millió forint, 2021-ben pedig 901,5 millió forint átbevételt ért el. Eredménye 2020-ban, elsősorban a külföldi terjeszkedéshez kapcsolódó beruházások és fejlesztések miatt mínusz 91,1 millió forint volt, 2021-et azonban már 208,2 millió forint nyereséggel zárta a cég.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Több mint 1,3 milliárdos jóvátételt fizet a Yettel

csü aug 11 , 2022
ShareTweetPinShareA Yettel több mint 1,3 milliárd forintos jóvátételi csomagot vállalt, amely csaknem 180 ezer fogyasztót kompenzál a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának keretében – közölte a hatóság. A közlemény szerint a versenyhatóság 2019 végén szabott ki jelentős bírságot az akkor még Telenor Magyarország Zrt. nevet viselő távközlési szolgáltatóra, amiért 2016 és […]
Telenor

És még ez is...