Mérgező a Twitter: megszünteti legtöbb fiókját az ABC

ABC Ausztrál közszolgálati műsorszóróAz ABC ausztrál közszolgálati műsorszóró bejelentette, hogy majdnem az összes hivatalos fiókját megszünteti a Twitteren, arra hivatkozva, hogy az Elon Musk tulajdonába került oldalon „toxikussá” vált a kommunikáció.

A The Guardiannak nyilatkozó David Anderson, az ABC igazgatója elmondta, hogy úgy látják, a médiavállalat a jövőben más közösségi oldalakon hatékonyabban és olcsóbban tudja megjeleníteni tartalmait. Az ABC több ismert újságírója már korábban elhagyta a Twittert, miután ott egyre több támadás érte őket. Az ausztrál műsorszóró nemrég közölte: átcsoportosítja erőforrásait annak érdekében, hogy más platformokon is meg tudjon jelenni. Anderson elmondása szerint közönségük túlnyomó többsége a YouTube, a Facebook, az Instagram és a TikTok oldalakon működő hivatalos fiókjaikat és csatornáikat követi, ezért a figyelmüket és forrásaikat ezekre a helyekre akarják összpontosítani. Az ausztrál ABC már a harmadik közszolgálati médium, amely felfüggeszti tevékenységét a Twitteren. Áprilisban az amerikai NPR közrádió és a PBS közszolgálati televízió döntött úgy, hogy nem használja többet a platformot, miután az – a Musk által bevezetett irányváltás keretében – „állami médiumnak” bélyegezte őket. Ez arra való utalás, hogy a szóban forgó médium elfogult a kormány mellett.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Föld legidősebb és legnagyobb élőlényeit vizsgáltak szegedi kutatók

csü aug 10 , 2023
A növényeket megbetegítő tuskógombafajok (Armillaria) fertőzőképességének genetikai hátterét vizsgálták nemzetközi együttműködésben a Szegedi Biológiai Kutatóközpont (SZBK) munkatársai. A tuskógombák a Föld legidősebb és legnagyobb élőlényei közé tartoznak, egyes kolóniáik korát nyolcezer évre, méretüket csaknem ezer hektárra becsülik. Azonban nem a koruk vagy a méretük a leglényegesebb tény, hanem kórokozó képességük. […]
Armillaria gyökerek petri csészében

És még ez is...