Megújul az informatikai Országos Szakmai Tanulmányi Verseny

Kara-AkosAz informatikai szakmák tanulói a 2015/2016-os tanévtől kezdve megújult környezetben mérhetik össze tudásukat az éves Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen. Az informatikai szakképzésért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a jövőben közös összefogással garantálják a verseny nemzetközi színvonalú megvalósítását. A verseny fordulóinak száma háromra nő: a területi elődöntők után a továbbjutók egy központi válogatón adnak számot tudásukról. A harmadik forduló az országos döntő, amelynek a hazai szakképzés egyik legkiemelkedőbb rendezvénye, a Szakma Sztár Fesztivál ad otthont.

Az országos nyilvánosság biztosítása, a frissen felfedezett tehetségek gondozása tudatosítja a szakterület növekvő jelentőségét, hozzájárul az informatikusi szakma és életpálya népszerűsítéséhez. Kara Ákos, az informatikai szakképzés területéért felelős államtitkár jelentős előrelépésnek nevezte a döntést, amely elősegíti a magyar gazdaság egyik húzóágazataként ismert infokommunikációs szektor további kiegyensúlyozott fejlődését — áll a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nagyot léptek előre a Hargita megyei önkormányzatok

hét jan 4 , 2016
Teljesen megújult Hargita megye 45 önkormányzatának informatikai rendszere azoknak a projektnek köszönhetően, amelyre a Gazdasági Versenyképesség Növelése Operatív Program révén nyert társfinanszírozást Hargita megye — írja a szekelyhon.ro. Az országos kiírásra tavalyelőtt nyújtott be három pályázatot a megyei önkormányzat 15–15 megyei polgármesteri hivatal részvételével. A kivitelezéshez idén nyáron fogtak hozzá, […]

Friss, ropogós