Gimnazista lányok tanultak programozni a Morgan Stanleynél

studentTini lányoké volt a főszerep a múlt hétvégén a Morgan Stanley budapesti irodájában. A Skool non-profit alapítvánnyal közösen szervezett workshoppal inspirálni szeretnék a lányokat és a fiatal nőket, hogy közelebb kerüljenek az informatika világához. A cél, hogy a lányok is részeseivé váljanak a technológiai innovációk megalkotásának. A legutóbbi, október 17-én tartott foglalkozáson 15 és 18 év közötti gimnazista lányok vettek részt: a Morgan Stanley munkatársai és Skool önkéntesek segítségével szórakoztató, izgalmas feladatokon keresztül bővíthették ismereteiket – ezúttal a processing programnyelv területén.

A szakmai szervezetek szerint ugyanis az ICT területén húsz százalék alatt van a nők aránya. Erősíti mindezt, hogy bár az európai egyetemeken végzett fiatalok hatvan százaléka ma már a lányok közül kerül ki, de a mérnöki és informatikai diplomásoknak mindössze húsz százaléka nő. Azért fontos mindez, mert a szakemberek úgy látják, hogy tíz éven belül az ICT területén hétszázezerrel több üres állás lehet, mint amennyit a végzős diákok be tudnak majd tölteni. Vagyis, miközben még mindig igen kevés nő választ hivatást a high-tech szektorban, ez az iparág egyre biztosabb karriert kínálhat számukra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az LG G4 kap először Android 6.0-át

szo okt 24 , 2015
Az LG G4 okostelefonja az első készülék a világon, mely frissíthető az Android 6.0 Marshmallow operációs rendszerre. A Marshmallow operációs rendszer az év utolsó negyedévében érkezik Magyarországra is. A legújabb Android operációs rendszer számos olyan funkciót kínál, amelyek célja a felhasználói élmény fokozása. Olyan beállítási lehetőségek lesznek például, amelyekkel egyszerűen […]