Így hatékony a biztonsági oktatás: terjesszük ki a felelősséget!

iskolai osztály - naplóAz oktatás során meg kell változtatni az alkalmazottak gondolkodásmódját a kiberbiztonságról. Nem szabad, hogy egyedül a biztonsági vagy az informatikai csapat feladatának tartsák a vállalat védelmét a kibertámadásoktól. Hiszen hiába építenek ki erős védvonalat az it-szakemberek a cégben, ha az alkalmazottak nincsenek tisztában azzal, milyen komoly károkat okozhatnak a szabályok figyelmen kívül hagyásával. Minden munkatársnak fel kell mérnie és meg kell értenie, milyen felelőssége van abban, hogy a vállalat biztonságban legyen.

A kiberbűnözők sok esetben építenek a vállalati alkalmazottak tájékozatlanságára, például az adathalász kísérletek során. Amikor az ilyen levelek felismerésére oktatjuk az alkalmazottakat, mindenképpen ki kell térnünk arra is, mekkora károkat okozhatnak a vállalatnak azzal, ha bedőlnek az átverésnek. Érzékeltetnünk kell velük, milyen felelősséggel járhat akár minden egyes kattintás — figyelmeztetnek a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviseletének munkatársai.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Annyi a Magyar Telekom e-könyv áruházának

hét szept 14 , 2015
ShareTweetPinShareA Magyar Telekom október 31-én bezárja e-könyv áruházát, ezzel egy időben pedig megszűnik a ’txtr applikáció, és a ’txtr weboldala is elérhetetlenné válik. A távközlési cég szűkszavú tájékoztatójában figyelmeztette a felhasználókat, hogy mentsék el a ’txtr felhasználói fiókjukban tárolt könyveiket, ugyanis október végétől a ’txtr Könyvespolcon tárolt tartalmak nem lesznek […]

És még ez is...