Dicsőségesen szerepelt a Baptista Szeretetszolgálat csapata a robotika világbajnokságon

robot-porszivoElső és második helyezést ért el a Baptista Szeretetszolgálat csapata a Lipcsében rendezett RoboCup 2016 robotika világbajnokságon. A csapatok robotjainak három nap alatt nyolc mentési feladatot kellett végrehajtaniuk, előre nem ismert pályákon – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban. Primary (11-14 év) korcsoportban Abán Csaba és Poór Lili 2-Bit nevű csapata a 25 ország között a kínaiakkal vívott szoros versenyben érte el a világbajnoki második helyezést, amellyel az eddigi legnagyobb robotikai sikerüket érhették el a baptisták. Secondary korosztályban (15-19 év) Jakab Ágnes, Papcsák Nóra Annamária NiceDroid elnevezésű csapata Horvátországgal együtt első helyezést ért el.

A futamok során mindkét nemzet programozói pontosan kivitelezték a mentési feladat rájuk eső részét, és a robotok közötti kommunikáció is hatékonyan megvalósult, így a magyar-horvát SuperTeam a világverseny első helyén végzett. Az idei RoboCup 2016 világversenyen 45 országból 3500-an vettek részt. A csapatok különböző ligákban versenyeztették robotjaikat. A RoboCup 2000-ben megfogalmazott távlati célja olyan szintre fejleszteni a gépeket, hogy 2050-ben a humanoidrobot focicsapat meg tudja verni az aktuális – emberi – világbajnok csapatot.

A RoboCup egy kutatási-oktatási projekt, amelyet 1997-ben az Egyesült Államok, Japán és Németország indított útjára azzal a céllal, hogy ösztönözzék a robotkutatásokat és -fejlesztéseket a világban. A világbajnokságon a labdajátékosok mellett ipari, háztartási és mentőrobotok is különböző versenyeken mérték össze tudásukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Másfél milliárd forintból épül az intternet a pápai járásban

sze júl 6 , 2016
Újgenerációs szélessávú technológiát építi ki az MVM NET Zrt. a pápai járásban 1,499 milliárd forintból a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében (Azaz EU-s pénzekből. A -szerk- megj.)- az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb, hétfői számában jelent meg. Magával a miniszterelnök aláírásával megjelent határozat szerint a kormány […]

Friss, ropogós