Minden, amit a feltörekvő gazdaságokról tudni érdemes

bmeSikerrel zajlott le a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi Karának Pénzügyek Tanszékén A The International Conference on Emerging Markets címmel megrendezett konferencia, a feltörekvő országok gazdaságáról, amelyet a Society for the Study of Emerging Markets (Társaság a Feltörekvő Piacok Tanulmányozására) rendez meg minden évben máshol. A társaság azért jött létre, hogy támogassa a feltörekvő piacokról szóló kutatásokat és publikációkat és módot adjon egyetemi oktatóknak, politikacsinálóknak és az üzleti közösségek tagjainak, hogy kicseréljék nézeteiket és információikat a feltörekvő piacokról — áll az egyetem közleményében.

Előadás tartására a budapesti rendezvényre harminc országból több, mint 150 jelentkezés érkezett, amelyekből végül 110-et fogadtak el a szervezők. A rendezvény összesen hat szekcióban folyt. A szekciók témái a Vállalati pénzügyek és a kormányzás, Pénzügyi intézmények és szolgáltatások, Gazdasági fejlődés, Makrogazdasági politika, A pénzügyi piacok és a Nemzetközi gazdaság és pénzügyek voltak. Az eseményt három napon keresztül 2014 július 6. és 8. között rendezték a BME Q épületében, a BME GTK tantermeiben.

A konferencia társelnökei
dr. Andor György a Műegyetem Pénzügyek Tanszékének vezetője,
dr. Joseph C. Prada Az Arizónai Állami Egyetem közgazdaság emeritus professzora,
dr. Ali M. Kutan közgazdaságtan professzor a Southern Illinois egyetemen,
dr. Ormos Mihály a Műegyetem Pénzügyek Tanszékének docense,
dr. Tarafás Imre a Műegyetem Pénzügyek Tanszékének professzora,
dr. Veress József a Műegyetem Pénzügyek Tanszékének professzora.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

D-Link ip-kamerák őrzik Erzsébetváros nyugalmát

hét júl 21 , 2014
Megújult Erzsébetváros ip-alapú térfigyelő rendszere. A 2002-ben kiépített, műszakilag ma már elavult kamerarendszert a D-Link legújabb, kifejezetten kültéri térfigyelésre kifejlesztett DCS-6915 20X Full HD WDR Speed Dome kameráival váltották fel. A kamerarendszer korosodásával, amortizációjával a meghibásodások száma ugyanis folyamatosan nőtt, ami az üzembiztonságot jelentősen rontotta. A korábbi rendszer javítása sem […]

És még ez is...