Nagyot léptek előre a Hargita megyei önkormányzatok

HAL9000x, szuperszámítógép, szerverTeljesen megújult Hargita megye 45 önkormányzatának informatikai rendszere azoknak a projektnek köszönhetően, amelyre a Gazdasági Versenyképesség Növelése Operatív Program révén nyert társfinanszírozást Hargita megye — írja a szekelyhon.ro. Az országos kiírásra tavalyelőtt nyújtott be három pályázatot a megyei önkormányzat 15–15 megyei polgármesteri hivatal részvételével. A kivitelezéshez idén nyáron fogtak hozzá, azóta egy olyan integrált rendszert alakítottak ki, amely automatikusan frissül az ország fő hivatalaiban bekövetkezett formai változásokkal párhuzamosan.

Az egyenként másfél millió eurós pályázatok által nyolc online közszolgáltatás áll az állampolgárok rendelkezésére, így lehetővé vált az internetes ügyintézés többek között építkezési engedélyek kérelmezésénél, illetékek befizetésénél, pályázatok lebonyolításánál. A kialakított számítógépes program az önkormányzatok mezőgazdasági nyilvántartásának kezelését is megkönnyíti. Ezenkívül az új rendszer egyszerűbbé teszi az intézmények közötti kapcsolattartást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Pos termináloknak se könnyű mostanában

hét jan 4 , 2016
Tavaly a kiberbűnözők és a fejlett állandó támadásokat (APT-ket) végrehajtó csoportok főként a pénzügyi szervezetekre, bankokra, befektetési alapokra, és tőzsdékre (beleértve a virtuális fizető eszközöket kezelő intézményeket) fókuszáltak — állítják a Kaspersky Lab szakemberei. Az egyik legjelentősebb támadási kampány a Carbanak volt, amely számos bank belső hálózatába hatolt be, felkutatva […]

Friss, ropogós