A Pos termináloknak se könnyű mostanában

otp-posTavaly a kiberbűnözők és a fejlett állandó támadásokat (APT-ket) végrehajtó csoportok főként a pénzügyi szervezetekre, bankokra, befektetési alapokra, és tőzsdékre (beleértve a virtuális fizető eszközöket kezelő intézményeket) fókuszáltak — állítják a Kaspersky Lab szakemberei. Az egyik legjelentősebb támadási kampány a Carbanak volt, amely számos bank belső hálózatába hatolt be, felkutatva azokat a kritikus rendszereket, amelyek lehetővé tették a pénzkivételt. Egyetlen sikeres támadással 2,5 – 10 millió dollárt tudtak kasszírozni a kiberbűnözők. A Wild Neutron kiberkém csoport az elmúlt év nagy részét a befektetési cégek, az összeolvadás előtt álló vállalatok és a virtuális fizetőeszközöket kezelő intézmények levadászásával töltötte.

A szakértők a kibertámadások célpontjainak kiterjedését is tapasztalták. Így például a Winnti APT kínai APT csoport 2015-ben a számítógépes játékokat forgalmazó cégekről áttért a gyógyszeripari és telekommunikációs vállalatokra. A kiskereskedők és más, szolgáltatással foglalkozó szervezetek által használt Point-Of-Sale (PoS) terminálok voltak a kibertámadások másik legfőbb célpontjai 2015-ben. A Kaspersky Lab termékei több mint 11 500 PoS eszköz ellen indított támadási kísérletet hiúsítottak meg az év folyamán. A vállalat eddig tíz olyan programcsaládot azonosított, amelyek célja a PoS terminálokról való adatlopás, és közülük hét az idén jelent meg először.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem kötelező kicserélniük a boltoknak a nem megfelelő ajándékokat

hét jan 4 , 2016
Karácsony után a boltok többsége általában kicseréli a nem megfelelő ajándékokat, de kötelezettsége csak akkor van a kereskedőnek, ha hibás a termék – hívta fel a figyelmet Kispál Edit, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének (FEOSZ) szóvivője. A nyugtára, számlára mindenképpen szükség van, és a ruhaneműknél a címkét nem szabad kivágni, […]
karácsony ünnepe