Pótcselekvés: indul a Mobidik program

Az ország tizenöt pontjára jut el egy mobil, a legmodernebb számítástechnikai eszközökkel felszerelt tanterem, amely Magyarország digitális oktatási stratégiájának bevezetését támogatja a köznevelésben – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztosa.

Czunyiné Bertalan Judit hozzátette: a mobil tanterem az ország minden pedagógiai oktatási körzetében egy-egy hetet tölt el, összesen négyezernél több diákot ér el (A közoktatásban 2015/16-os tanévben a KSH adatai szerint 1,517 millióan vettek részt, ha ebből levonjuk a 321 ezer óvodást, akkor 1,196 millió diák tanult az általános és középiskolákban. A -szerk- megj.).

Matolcsy Miklós, a Mobidik névre keresztelt program vezetője elmondta, délelőttönként pénzügyi tudatosság, informatika és programozás, valamint fenntarthatóság témakörében oktatják a diákokat, egy napon pedig klasszikus tárgyakat, például a történelmet népszerűsítik digitális eszközökkel. Délutánonként szakköri formában, kisebb csoportokban Lego-robotok programozásával, háromdimenziós nyomtatással és szkenneléssel, valamint kódolással foglalkoznak a tanulók. Az egyhetes ciklusban két alkalommal tanároknak, illetve szülőknek tartanak szakmai bemutatót a jövő osztályáról. Matolcsy az MTI-nek elmondta, az első félév után a mobil digitális tantermet eljuttatják az Erzsébet-táborokba, a 2017-18-as tanévben pedig az informatikai szakmát népszerűsítik a konténerrel száz kiválasztott iskolában. A Mobidik program hosszú távú terveiben tizenöt ilyen konténer elkészítése szerepel, ezek 2017 és 2019 között ezernél több helyszínre jutnának el — ismertette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Több mint 12 napig tartott tavaly a leghosszabb nyilvánosságra került DDoS támadás

csü febr 9 , 2017
Az elmúlt év utolsó negyedévében jelentős változásokat tapasztalatak a Kaspersky szakemberei a DDoS támadások jellemzőiben. A módszerek egyre kifinomultabbak, a botnetté átalakított tömbösített eszköz-használat egyre sokszínűbb, valamint a támadók egyre nagyobb és fontosabb célpontokat kerestek. 2016 negyedik negyedévében a Kaspersky szerint immár 80 országban észleltek DDoS támadást, míg az előző negyedévben […]
ddos 404